Najboljša igralca - Prleka

Priznanje za najboljšo igralko je prejela Danijela Kutnjak, za najboljšega igralca festivala pa je bil proglašen Roman Marič - Pepek z brega

Prlekija-on.net, ponedeljek, 3. junij 2013 ob 23:44
Nagrajenci

Nagrajenci

Minuli konec tedna je v Pečarovcih na Goričkem potekal tradicionalni, 7. festival skečev »Prefrigani zgrebaš«, na katerem so s krajšimi humorističnimi predstavami sodelovale ljubiteljske gledališke skupine iz severovzhodne Slovenije.

Med enajstimi odigranimi skeči so bili kar štirje s prleškega brega reke Mure. Tako so se v petkovem programu predstavili člani LDD Sv. Jurij ob Ščavnici s skečem »V parku«, katerega je napisal in zrežiral Boris Kovačič, v njem pa igrajo Klavdija Bec, Suzana Kšela, Mojca Korošec in Edi Sedmak. V izvedbi članice Gledališke skupine KD I.Kavčič iz Ljutomera, Danijele Kutnjak, pa so si gledalci ogledali skeč z naslovom »Tajnica«, katerega avtor in režiser je Srečko Centrih.

V sobotnem večeru smo videli skeč »Pepeka za župana«, avtorja in režiserja Romana Mariča, v izvedbi skupine Doj pretočenih Prlekof, ki deluje pod okriljem LDD Sv. Jurij ob Ščavnici in jo sestavljajo člani društva Sonja Karlo, Bojan Šulek, Matjaž Hasl in Roman Marič (Pepek z brega). KD I. Kavčič - gledališka skupina, pa je v sestavi Ljube Erhatič in Srečka Centriha izvedla skeč »Ona in on pri TV«, katerega je napisal in zrežiral Srečko Centrih.

Festival je pokazal, da imamo v Prlekiji vedno kar nekaj odličnih igralcev. Predsednik strokovne komisije, znani televizijski režiser in scenarist Aleš Nadai, ki je s svojima sodelavkama, Ivanko in Matejo Huber, budno spremljal vse predstave, je pred podelitvijo dejal, da je videl kar nekaj odličnih igralcev, ki se brez večjih težav lahko kosajo tudi s profesionalnimi igralci. To trditev je strokovna komisija potrdila z izborom najboljše igralke in najboljšega igralca festivala. Oba laskava naslova sta pristala v rokah Prlekov. Priznanje za najboljšo igralko je tako prejela Danijela Kutnjak, za najboljšega igralca festivala pa je bil proglašen Roman Marič - Pepek z brega, kateremu je to že drugi tak naslov zapored, saj je enak uspeh dosegel tudi na lanskoletnem festivalu.


Več v Kultura in izobraževanje