»Moj najljubši film je Keoma«

Utrinki pogovora z Enzom G. Castellarijem, dobitnikom Častnega hudega mačka na letošnjem Grossmannovem festivalu

Jerneja Domajnko, petek, 19. julij 2013 ob 20:11
Enzo G. Castellari

Enzo G. Castellari

Pred predvajanjem filma Keoma je bilo mogoče prisluhniti pogovoru z režiserjem filma in letošnjim dobitnikom Častnega hudega mačka. Vprašanja Enzu G. Castellariju je zastavljalo tudi občinstvo.
Enzo G. Castellari in Franco Nero, foto: Tina Babič, Grossmann

Franco Nero presenetil Castellarija



Častni gost 9. Grossmannovega festivala fantastičnega filma in vina je povedal, da mu je najljubši film, kar jih je režiral, Keoma. Spregovoril je tudi o razlikah med zlato dobo filma v Italiji in filmskim ustvarjanjem danes. Omenil je, da italijanskih filmov ne gleda in v šali dodal, da je razlog v tem, da jih ne razume. Zato tudi ni presenetljiv njegov odgovor na vprašanje, katera imena italijanskega filma bi izpostavil kot imena, o katerih se bo v prihodnosti govorilo. Pomenljivo in v smehu je odgovoril z vprašanjem: "Kakšen italijanski film?"

V spodnjem videu lahko prisluhnete, kako je film Peterica žigosanih (The Inglorious Bastards) dobil ta naslov, v nadaljevanju pa Castellari razkriva skrivnost, ki je doslej še ni javno povedal - o tem, kako so posneli eno od scen v filmu Sam proti klanu (The Big Racket).

Spodaj si lahko ogledate tudi prizor iz filma The Big Racket, o katerem je govoril Castellari.


Več v Glasba in film