»Moj najljubši film je Keoma«

Utrinki pogovora z Enzom G. Castellarijem, dobitnikom Častnega hudega mačka na letošnjem Grossmannovem festivalu

Jerneja Domajnko, petek, 19. julij 2013 ob 20:11
Enzo G. Castellari

Enzo G. Castellari

Pred predvajanjem filma Keoma je bilo mogoče prisluhniti pogovoru z režiserjem filma in letošnjim dobitnikom Častnega hudega mačka. Vprašanja Enzu G. Castellariju je zastavljalo tudi občinstvo.
Enzo G. Castellari in Franco Nero, foto: Tina Babič, Grossmann

Franco Nero presenetil CastellarijaČastni gost 9. Grossmannovega festivala fantastičnega filma in vina je povedal, da mu je najljubši film, kar jih je režiral, Keoma. Spregovoril je tudi o razlikah med zlato dobo filma v Italiji in filmskim ustvarjanjem danes. Omenil je, da italijanskih filmov ne gleda in v šali dodal, da je razlog v tem, da jih ne razume. Zato tudi ni presenetljiv njegov odgovor na vprašanje, katera imena italijanskega filma bi izpostavil kot imena, o katerih se bo v prihodnosti govorilo. Pomenljivo in v smehu je odgovoril z vprašanjem: "Kakšen italijanski film?"

V spodnjem videu lahko prisluhnete, kako je film Peterica žigosanih (The Inglorious Bastards) dobil ta naslov, v nadaljevanju pa Castellari razkriva skrivnost, ki je doslej še ni javno povedal - o tem, kako so posneli eno od scen v filmu Sam proti klanu (The Big Racket).

Spodaj si lahko ogledate tudi prizor iz filma The Big Racket, o katerem je govoril Castellari.