Naše kraje neurje v večini obšlo

Svežina, ki nas je z nevihtami zajela pa ne bo trajala dolgo

Prlekija-on.net, ponedeljek, 29. julij 2013 ob 22:57
V Ljutomeru je padlo le nekaj dežnih kapelj

V Ljutomeru je padlo le nekaj dežnih kapelj

V ponedeljek, 29. julija popoldan, so neurja po državi povzročala velike nevšečnosti. Močan veter je ruval drevesa in odnašal strehe, najhuje je bilo na Primorskem in Notranjskem. Naše kraje je neurje v večini obšlo, ponoči je nad državo prišlo novo neurje, ki pa naših krajev ni doseglo.

Nevšečnosti ob prehodu neurja po podatkih Uprave za zaščito in reševanje v naši okolici:
Ob 17.45 je na cesti v naselju Nova vas pri Markovcih, občina Markovci, podrto drevo ogrožalo promet. Gasilci PGD Nova vas so drevo odstranili.
Ob 17.51 je v Forminu, občina Gorišnica, drevo padlo na cesto Formin–Osluševci. Gasilci PGD Formin so odstranili dve drevesi in pomagali delavcem Elektra Ptuj podpreti električni drog.
Ob 17.52 je v Gorišnici, občina Gorišnica, večje drevo padlo na garažo ob stanovanjski stavbi. Gasilci PGD Gorišnica so drevo odstranili.
Ob 18.08 je na Hardeku, občina Ormož, padlo drevo na cesto. Gasilci PGD Hardek so podrto drevo odstranili.
Ob 19.12 je na lokalni cesti Veliki Brebrovnik–Vinski vrh, občina Ormož, podrto drevo ogrožalo prometno varnost. Gasilci PGD Miklavž so drevo odstranili.
Ob 19.20 so s ceste Središče–Godeninci, občina središče ob Dravi, gasilci PGD Središče odstranili tri podrta drevesa in električni drog.
Ob 20.02 je v naselju Dolga Lesa v občini Ormož veter podrl dve drevesi. Odstranili so ju gasilci PGD Ormož.
Ob 20.30 je v naselju Bresnica v občini Ormož padlo drevo čez cesto. Ražagali in odstranili so ga gasilci PGD Bresnica.

V Ljutomeru in bližnji okolici je popoldan zapihal močnejši veter, padlo je le nekaj dežnih kapelj, zrak pa se je nekoliko ohladil.

Sloveniji se je iz zahoda bližala nova nevihta, ki je državo prešla v noči na torek, ko bo pretežno jasno, z dnevnimi temperaturami od 27 do 32 stopinj Celzija. Svežina, ki nas je z nevihtami zajela pa ne bo trajala dolgo, saj vremenoslovci napovedujejo, da se bo temperatura že v četrtek začela znova dvigati in dosegla okrog 35 stopinj Celzija.


Več v Narava