Praznično ob koncu julija

Proslavili rojstne dneve v radenskem DOSOR-ju

Filip Matko, torek, 30. julij 2013 ob 16:59
Ljudske pevke iz Beznovec

Ljudske pevke iz Beznovec

Predzadnji dan v juliju so v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, pripravili slovesni dan za ducat svojih stanovalk in stanovalcev, ki vsako leto v tem mesecu praznujejo svoj rojstni dan. Ob slavljenkah in slavljencih so se v domski restavraciji zbrali tudi ostali stanovalke in stanovalci ter drugi gostje in obiskovalci.

V goste je namreč prišla nastopit skupina ljudskih pevk iz Beznovec, v Občini Puconci, ki delujejo v okviru Turističnega društva »Vrtnica« Beznovci. Skupaj pojo že 15 let in njihova predsednica, Gizela Bagola, je povedala, da so prav letos za svoj jubilej prejele Maroltovo priznanje. Po strokovni plati jim svetuje Marija Rituper iz Murske Sobote.

Zapele so številne prekmurske in porabske ljudske pesmi, Marija Rituper pa je vmes pripovedovala tudi šale. Še več smeha pa sta izvabila od poslušalk in poslušalcev četrtošolca Eva Puhan in Nejc Bagari, ki že tretje leto zapored nastopata kot Trezika in Števek.

Ob zaključku se je vsem za nastop zahvalila gospodinja Damjana Kraner, sledila pa je vsem obvezna torta iz domske kuhinje.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje