Na slavnostni prireditvi podelili priznanja in nagrade

Občina Ljutomer je ob 57. prazniku pripravila slavnostno prireditev s podelitvijo občinskih priznanj in nagrad ter priznanj županje

Prlekija-on.net, sreda, 14. avgust 2013 ob 12:38

Dobitniki priznanj in nagrad

V petek, 9. avgusta, na dan ko je pred 145. leti v Ljutomeru potekal prvi slovenski tabor, je Občina Ljutomer ob 57. prazniku, pripravila slavnostno prireditev s podelitvijo občinskih priznanj in nagrad ter priznanj županje.

V uvodu so otroci vrtca Ljutomer zapeli pesmico Prleki smo mi, po video predstavitvi dokončanih naložb v preteklih letih in načrtov Občine Ljutomer v prihodnje, pa je županja Občine Ljutomer, mag. Olga Karba med drugim povedala, da vse kar je bilo videno v predstavitvenem videu - številni dogodki, aktivnosti društev in posameznikov, dobro sodelovanje med organizacijami, zbornicami, podjetji in občinami, prireditve v tednu občinskega praznovanja - vse to kaže, da se pri nas veliko dogaja in veliko dobrega naredi. "Predvsem zato, ker delamo drugače, ker smo nehali iskati le težave in smo zbrali pogum za zasledovanje priložnosti. Dokazali smo sebi in širšem okolju, da je možno delati drugače, delati z odprto komunikacijo, z zaupanjem, z iskanjem pozitivnih lastnosti pri ljudeh, da je možno delati s poštenimi nameni, majhnimi koraki in s spoštovanjem človeškega dostojanstva. Kako smo dosegli rezultate, je mnogo bolj pomembno o rezultatih samih." Dodala je, da se je v teh treh letih naučila, "da politika ni tako pomembna, ker nas vedno znova poskuša le razdvajati na škodo vseh, ki niso del nje". Njeno sporočilo je: "Gremo naprej". Ob prazniku je vsem iskreno čestitala ter končala: "Vabim vas, da še naprej skupaj pišemo zgodbo o uspehu Prlekije in vseh ljudi, ki smo srečni, da lahko v njej živimo".

V kulturnem programu je nastopil tudi Samo Budna, nakar so podelili občinsko priznanje, ki ga podeljuje Občinski svet Občine Ljutomer. Letos sta priznanje prejeli Športno društvo Strelec Grlava za dosežke v pikadu ter Bencinski servis Petrol Ljutomer ob 50-letnici delovanja. Podeljena so bila tudi priznanja županje, ki so jih prejeli Območna obrtno-podjetniška zbornica Ljutomer ob 45-letnici, Gimnazija Franca Miklošiča Ljutomer ob 50-letnici, Nogometni klub Ljutomer ob 65-letnici, TVD partizan ob 110-letnici ter Kulturno društvo Ivan Kaučič Ljutomer - gledališka sekcija za 110-letnico gledališke dejavnosti. Županja je priznanje podelila tudi Jožici Berden, ki že vrsto let skrbi za društveno življenje v Babincih, Miru Vaupotiču za vzdrževanje Miklošičeve domačije, Andreju Grutu, kot uspešnemu igralcu odbojke ter msgr. Izidorju Veleberiju za dolgoletno delovanje na humanitarnem področju.

Celotno prireditev si lahko ogledate v spodnjem videu.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje