Dvodnevni dogodek na Jeruzalemu

Prireditvi sta bili organizirani s strani LTO Prlekija Ljutomer ter Dvorec Jeruzalem

Prlekija-on.net, petek, 6. september 2013 ob 18:10
Jeruzalem vabi

Jeruzalem vabi

V soboto, 31. avgusta, se je na Jeruzalemu odvijala, zdaj že tradicionalna, sobotna prireditev Jeruzalem vabi, kjer so bili obiskovalci (turisti) deležni vinskih degustacij ter kulinaričnih dobrot Prlekije.

Sama prireditev je bila že četrta. Vsakokrat je prisotnih od 5 do 7 vinogradnikov, kjer zraven degustacij, razkrijejo tudi skrivnosti pridelave vin ter pravilno degustiranje vin. Zraven vin pa seveda »paše« tudi prava prleška »jedača« (krapci, kvasenice, potice, postržjače, zaseka, meso s tünke, ...), za katero so poskrbele članice Kluba prleških babic iz Pristave.

Organizatorji poskušajo vsakokrat dogodek povezati tudi z umetnostjo, tako je že svoje skulpture na ogled postavil Art Jurak, nato so bile postavljene skulpture iz slame in tudi na prihodnjih dogodkih se bo zvrstilo še kar nekaj presenečenj.

Naslednji dan v nedeljo, 1. septembra popoldan pa je potekal že tretji tradicionalni koncert skupine Raoul & the WiseMen iz Nizozemske, o čemer smo že poročali. Poslušalci so bili deležni različnih glasbenih zvrsti od jazza, etna, swinga. Seveda so zbrane spet presenetili, kot je v njihovi navadi, z novo naučeno slovensko skladbo. Za konec nedeljskega popoldneva oz. večera pa sta poskrbela še člana Duo Aktiv s slovenskimi in tujimi zimzelenimi melodijami.

Na Jeruzalemu zaigrali Raoul & the WiseMen
Na Jeruzalemu zaigrali Raoul & the WiseMen

Prireditvi sta bili organizirani s strani LTO Prlekija Ljutomer ter Dvorec Jeruzalem, obe prireditvi pa sta potekali tudi v sklopu LAS PRLEKIJA, LEADER PROGRAMA, EU SKLAD ZA RAZVOJ PODEŽELJA.


Več v Družabno