Zaključil se je 4. Grossmannov festival

Grossmann 2008

Prlekija-on.net, nedelja, 17. avgust 2008 ob 10:39
Zaključil se je 4. Grossmannov festival

Zaključil se je 4. Grossmannov festival

Drago vesolje! S pomočjo trdega dela in neomajne volje strokovnih žirij so Hudi mački našli svoj dom: najglasnejši med njimi je Hrupni maček za glasbeni dokumentarec Dolgcajt (Igor Zupe), najmlajši Slakov hudi maček gre filmu Poljub smrti (Kristijan Vrtačnik), glavna festivalska nagrada za celovečerni žanrski film Hudi maček pa gre koprodukciji Hrvaške ter Bosne in Hercegovine Živi in mrtvi (Kristijan Miliæ). Brian Yuzna je prejel Reanimačka za izjemne zasluge v fantastični/horror kinematografiji, eden in edini Roger Corman pa je ob stoječih ovacijah prejel častno nagrado Stari Hudi maček, ki mu jo je podelil legendarni Slobodan Šijan. Po mnenju gostov in obiskovalcev festivala si častni naziv Vinskega šampiona Hudega mačka zasluži renski rizling 2007 iz kleti Dveri Pax. 
Posebno omembo žirij so si prislužili: v kategoriji kratkih filmov v konkurenci za Slakovega hudega mačka srbski Smrt kraljeviæa Marka (Vladimir Mančiæ) in v kategoriji celovečercev Ledeni vampirji (Anders Banke). Na festivalski Mali delavnici groze je v strogo odmerjenem času petim gverilskim Grossmannovim ekipam uspelo posneti kratke filme, ki so navdušili občinstvo in častnega nagrajenca. Glede na zelo kratek čas, ki ga je Grossmann Gverila imela na razpolago, vam bomo zmagovalca daleč najtežjega dela festivalskih aktivnosti sporočili v kratkem.
Sponzorjem, sofinancerjem, sodelavcem, gostom, obiskovalcem in vsem, s katerimi smo imeli čast sodelovati, se iskreno zahvaljujemo. Divji Maček vas pozdravlja in vabi k nadaljnjemu spremljanju Grossmannove strani, ves čas pa ostanite v družbi dobrega filma in vina.