Protestna shoda v Murski Soboti in Mariboru

Vsega nam je dovolj, so bili enotni protestniki v Murski Soboti, kjer se je zbralo okoli 70 ljudi

Jože Žerdin, torek, 29. oktober 2013 ob 20:13
Protestni shod v Murski Soboti

Protestni shod v Murski Soboti

Po letu dni vseslovenskih protestov ljudi, ki so nezadovoljni z vodenjem države, »tajkuni«, vlado, pomanjkanjem in revščino ljudi, so aktivisti za lepši jutri, za vse Slovence, v torek 29. oktobra na Trgu zmage v središču Murske Sobote pripravili miren protest proti sedanji vladi.

Kot ugotavljajo organizatorji protestnega shoda in vsi, ki so se zbrali v poznih večernih urah v Murski Soboti, se je gospodarska slika, nezaposlenost, dvig davkov itd., še povečala, ljudje živijo na robu preživetja. Sodeč po pisanih parolah na Trgu zmage v Murski Soboti je slika v Sloveniji vse bolj vprašljiva in za prihodnost negotova.

Tokrat se je na protestu zbralo pičlih 70 udeležencev protesta, ki so mirno protestirali. Organizatorji in pisci številnih parol so udeležencem ponujali zloženko z naslovom »Kaj je neposredna demokracija?«. Za »varnost« protestnikov je bdelo kar precej policistov, a vse je potekalo na mirnem nivoju. Brž, ko je nad Mursko Soboto prišla ploha z dežjem so se protestniki mirno razšli in odšli na svoje domove, v želji, da se stvari obrnejo na boljše, da bi ljudje v Sloveniji lažje in boljše živeli.

Protesti so potekali tudi v Mariboru, Ljubljani, Kranju, Kopru in Novi Gorici. Na Trgu Leona Štuklja v Mariboru se je zbralo okoli 500, tudi tam pa je dež pregnal protestnike.

Spodaj si lahko ogledate nekaj fotografij iz Murske Sobote in Maribora.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Družabno