Kulturni teden v vrtcu Križevci

Vrtec v Križevcih je obiskala slikarka Albina Kragelj

Nataša Belec, torek, 11. februar 2014 ob 15:36
Kulturni teden v vrtcu Križevci

Kulturni teden v vrtcu Križevci

Kultura je vse okoli nas. Opazna je v utrinkih našega vsakdana v vrtcu. Zaznamo jo preko besede, plesa, pesmi, slikanja, ustvarjanja. Zato smo se v vrtcu odločili, da kulturni praznik zabeležimo nekoliko drugače, da za trenutek popeljemo otroke v svet likovne umetnosti.

Kot uvod v kulturni teden smo v predšolsko skupino otrok povabili slikarko Albino Kragelj iz Radencev in pripravili razstavo njenih likovnih del v različnih likovnih tehnikah. Le to so si prišli ogledat otroci vseh skupin našega vrtca, tudi najmlajši. Umetnica nas je z besedo in sliko popeljala skozi čudoviti domišljijski, barvni, likovni svet.

Naslednji dan smo z isto skupino ustvarjali skupaj s slikarko. Slikali smo z velikimi čopiči, na slikarska platna. Tudi vzgojiteljice smo se preizkusile v slikanju in mešanju barv na platnu. Likovno so ustvarjale tudi ostale skupine našega vrtca.

Pogovarjali smo se o velikem slovenskem pesniku Francetu Prešernu, brali njegove pesmi in spoznali simbole naše države Slovenije (zastava, himna, grb....).

Kot zaključek kulturnega tedna smo pripravili razstavo izdelkov naših otrok (po vhodih vrtca in šole).


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Najmlajši