Zaključek malega sončka

V tem šolskem letu je v ljutomerskem vrtcu v ta program bilo vključenih 202 otrok

Nuša Novak, sreda, 4. junij 2014 ob 09:36
Zaključek malega sončka

Zaključek malega sončka

V petek, 30. maja, je v vrtcu Ljutomer potekal zaključek malega sončka, to je izvajanje gibalnih nalog od 2. leta dalje. V ta program so v ljutomerskem vrtcu vključeni vsi otroci od 2. leta dalje, to pomeni, da jih je bilo v tem šolskem letu 2013/2014, vključenih 202 otrok.

Izvajajo se gibalne naloge za dosego modrega, zelenega, oranžnega in rumenega malega sončka. Otroci po vsaki gibalni nalogi nalepijo nalepke v posebno knjižico. Športni program  torej traja v vrtcu 4 leta in na koncu dobijo otroci knjižice domov.

Ob zaključku malega sončka je tako 8 skupin vrtca s pričetkom ob 9.00 uri, pot s palčkom Zelenkom, vodila v različne smeri. Med potjo so se izvajali različne gibalne naloge. Na koncu je vsak otrok dobil balon, osvežili pa so se s svežim sadjem. 2 skupini otrok od 2-3 let je izvajala gibalne naloge s palčkom Zelenkom na igrišču vrtca. Nekatere skupine so se odpravile proti njivskim poljem v smeri Zbirnega centra, drugi so izvajali naloge v okolici ribnikov na Podgradju. Največ otrok v spremstvu vzgojiteljic pa se je odpravilo proti stadionu, kjer so se preizkusili v teku. Otroci iz Vrtca Gresovščak pa so uživali v gibanju v okolici vrtca.

30. maj je tudi dan športa, zato je prav, da smo ta dan še posebej gibalno aktivni in s tem veliko pripomoremo k oblikovanju aktivnega življenjskega sloga. K temu otroke in starše vzgojiteljice pod vodstvom ravnateljice Marije Pušenjak, zelo spodbujajo vedno znova, saj je slogan mednarodnega FIT projekta in tudi slogan vrtca (saj so v ta projekt vključeni že več kot 10 let), GIBANJE ZA ZDRAVJE IN VESELJE.


Več v Najmlajši