V Cezanjevcih proslavili 120 let PGD

Pred gasilskim domom v Cezanjevcih so pripravili svečano proslavo ob 120-letnici delovanja društva

Prlekija-on.net, torek, 17. junij 2014 ob 09:09
120 let PGD Cezanjevci

120 let PGD Cezanjevci

V soboto, 14. junija, je Prostovoljno gasilsko društvo Cezanjevci, pred gasilskim domom v Cezanjevcih, proslavilo 120 let obstoja in delovanja društva.

Visokega jubileja so se med drugim udeležili podpredsednik Gasilske zveze Slovenije Milan Antolin, županja Občine Ljutomer mag. Olga Karba, poslanca DZ RS Franc Jurša in Branko Smodiš, predstavnik Uprave RS za zaščito in reševanje - izpostava Murska Sobota Primož Senčar, podpoveljnik regijskega poveljstva Pomurja in poveljnik Gasilske zveze Ljutomer Andrej Trstenjak, predsednik Gasilske zveze Ljutomer Andrej Rus, sektorski poveljnik Marjan Jurša, poveljnik Civilne zaščite Ljutomer Branko Novak, častni poveljnik Gasilske zveze Ljutomer Stanko Hunjadi, predsednik Krajevne skupnosti Cezanjevci Franc Slokan, ravnateljica Osnovne šole Janka Ribiča Cezanjevci Brigita Hojnik, člani Občinskega sveta Občine Ljutomer ter predstavniki donatorjev in sponzorjev.

Zbrane goste in obiskovalce je najprej pozdravil in nagovoril predsednik PGD Cezanjevci, Aleš Lipovec, nakar je voditelj programa Andrej Mernik preletel zgodovino društva skozi 120 let obstoja ter izpostavil pomembne mejnike. Kot slavnostna govornica je na prireditvi spregovorila županja Občine Ljutomer, mag. Olga Karba, vse pa sta nagovorila tudi podpredsednik Gasilske zveze Slovenije Milan Antolin in predsednik Gasilske zveze Ljutomer Andrej Rus.

Nato so Milan Antolin, Andrej Rus in Aleš Lipovec v imenu Gasilske zveze Slovenije zaslužnim podelili priznanja in odlikovanja, ki so jih prejeli:
Gasilsko plamenico III. stopnje:
  • Aleš Lipovec
  • Aleš Vaupotič
Gasilsko plamenico II. stopnje:
  • Zvonko Vargazon
  • Marjan Novak
Gasilsko plamenico I. stopnje:
  • Franc Novak
Gasilsko odlikovanje II. stopnje:
  • Edvard Senčar
  • Marjan Rudolf
  • Martin Rubin
  • Jožef Gorjak
  • Andreja Novak Görkeš
Gasilsko odlikovanje I. stopnje:
  • Franc Zavratnik
  • Franc Novak
Gasilska zveza Slovenije je ob tem PGD Cezanjevci podelila priznanje in zahvale, priznanje in zahvale so prejeli tudi od Gasilske zveze Ljutomer, Uprave RS za zaščito in reševanje in PGD Lukavci.

Od PGD Cezanjevci pa so zahvale med drugim prejeli Občina Ljutomer, Gasilska zveza Ljutomer, Gasilska zveza Slovenije, Krajevna skupnost Cezanjevci, OŠ Janka Ribiča Cezanjevci, cezanjevski župnik Jože Kolmanko, Uprava RS za zaščito in reševanje - izpostava Murska Sobota, podjetje WEBER - Saint-Gobain d.o.o., Drago Ficko s.p. in PGD Freiwillige Feuerwehr Lichendorf.

Na dan proslave so tudi uradno prerezali trak za obnovljen gasilski dom v Cezanjevcih, ki je pred časom dobil novo fasado. Trak so prerezali predsednik PGD Cezanjevci Aleš Lipovec, županja Občine Ljutomer mag. Olga Karba in tajnica PGD Cezanjevci Andreja Novak Görkeš.

Na proslavi so razglasili še rezultate 5. gasilskega tekmovanja za prehodni pokal Gasilske zveze Ljutomer, ki je ta dan potekalo v Cezanjevcih. Prehodni pokal so osvojili PGD Ljutomer. Po uradnem programu, kjer so za kulturni program poskrbeli učenci in učenke Osnovne šole Janka Ribiča Cezanjevci in Pihalni orkester KD Ivan Kaučič Ljutomer, pa je sledila zabava z ansamblom Štajerski fakini pozno v noč.

V spodnjem videu si lahko ogledate tudi govore gostov ter podelitev priznanj in odlikovanj.



Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje