Srečanje družin lanskih novokrščencev v župniji Mala Nedelja

Otroški jok in smeh pri Mali Nedelji

Jože Žerdin, petek, 27. junij 2014 ob 23:09
Srečanje družin lanskih novokrščencev

Srečanje družin lanskih novokrščencev

Člani Župnijske Karitas Mala Nedelja so skupaj z vodjo Nežo Bračun v soboto, 21. junija, pripravili župnijsko srečanje lanskoletnih novokrščencev. Srečanje je potekalo v domači župnijski cerkvi pri Mali Nedelji.

Povabljeni so bili starši z otroci, ko so se v lanskem letu odločili, da ponesejo svojega otroka h krstu. Na tem srečanju družin z malimi otroki so skupaj z domačim župnikom obeležili prvo obletnico od kar so otroci postali Božji otroci. Povabljenih je bilo 12 otrok s starši, srečanja pa se je udeležilo šest družin z otroki. Začeli so s krajšim blagoslovnim obredom, ki ga je opravil farni župnik Tomislav Roškarič, pospremil ga je organist Alojz Stanjko s svojima hčerkama. V nadaljevanju so se s krajšim igralskim nastopom predstavili družini Munda - Rojht.

Vsak otrok je v spomin na obletnico krsta prejel priložnostna darila z bonom in desetko rožnega venca. Ob koncu so se še vsi skupaj nekaj časa zadržali v župnijski dvorani na druženju, kjer so se posladkali. Srečanje se je končalo v prijetnem vzdušju, kjer pa ni manjkalo niti otroškega smeha in joka, vse je minilo prijetno in sproščeno.


Več v Kultura in izobraževanje