Obisk gusarja Edija v vrtcu Ljutomer

Otroci so si naredili gusarske klobuke, pokrivala, nakit, se naučili gusarsko pesem in nekaj plesov

Antonija Podnar, vrtec Ljutomer, sobota, 23. avgust 2014 ob 12:57
Gusar Edi v vrtcu Ljutomer

Gusar Edi v vrtcu Ljutomer

V mesecu avgustu smo se otroci iz oddelka C s pomočjo Pike Nogavičke spreminjali v prave gusarje. Pot nas je vodila v svet domišljije in raziskovanja preko pravljic in filmov. Pika zelo obožuje morje in nas je povabila na izlet do otoka Tuka Taka, vendar smo se morali do tega otoka veliko vsega naučiti. Naredili smo si gusarske klobuke, pokrivala, nakit, se naučili gusarsko pesem in nekaj plesov. Vsakodnevno prebirali gusarske pravljice, se preizkušali v gusarskih igrah in krepili mišice z gusarsko pojedino. S Piko smo hodili tudi jahat in pekli slastne palačinke. Skratka Pika nas je vsakodnevno pripravljala do pravih malih gusarjev.

V petek, 22.8.2014 pa je prišel čas, ko so naši gusarji odpotovali do otoka in se srečali z Banovskim gusarjem Edijem, kateri jih je krstil v gusarje za vedno. Predstavil nam je svojo vsakdanjo opremo in zaupal dogodivščino, ki se mu je pripetila, da je ostal v termah Banovci. Naučil nas je gusarski ples Gu ga gu in zaupal nalogo, zaradi katere je ravno prišel. Skupaj z njim smo se naučili brati zemljevid do skritega zaklada in pustolovščina se je pričela. Otroci so neizmerno uživali in bili zadovoljni, ob najdenem zakladu ter pravičnem deljenju dobrot. Vse skupaj pa je povabil, da ga obiščejo v termah Banovcih, kjer gusarskih norčij ne zmanjka. Lahko pa se srečajo in pridejo praznovat rojstnega dne in preživijo nepozabno doživetje v gusarskem slogu.

V imenu otrok in ostalih zaposlenih v vrtcu se še enkrat lepo zahvaljujemo za neizmerno doživet dan, ki ga otroci še dolgo ne bodo pozabili.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Najmlajši