Radenci: Dobrodelna akcija Drobtinica

Rdečekrižarji pred trgovskimi centri zbirali prispevke za šolarje

Filip Matko, petek, 17. oktober 2014 ob 16:50
Akcija Drobtinica pred Mercatorjem v Radencih

Akcija Drobtinica pred Mercatorjem v Radencih

Območno združenje Rdečega križa Gornja Radgona je lansko leto v dobrodelni akciji »Drobtinica« zbralo rekordnih 3.675,50 evrov, ki so jih namenili kot pomoč k brezplačnemu zagotavljanju tople prehrane otrok v osnovnih šolah na področju Upravne enote Gornja Radgona. Zatorej so se tovrstne akcije(pričeli so jo na Finskem), ki so jo pričeli že leta 2001, lotili tudi letos.

Na Svetovni dan hrane, 16. oktobra, smo tako pred vhodom v samopostrežni center Mercator v Radencih srečali skupino štirih mladih članic krožka Rdečega križa na Osnovni šoli Radenci (Ajda, Blažka, Julija in Tajda) z mentorico Nado Klemenčič ter tri aktivistke RK: predsednico Krajevne organizacije RK Radenci Astrid Flister in dve izredno aktivni članici Zaliko Kodba in Darinko Cep. Na posebni stojnici so ponujali zdravo prehrano, posebno kruh, kar so prejeli od donatorjev, v posebni skrinjici pa zbirali prostovoljne prispevke mimoidočih.

Podobno je skupina mladih članov Rdečega križa ter aktivistk RK Radenci imela stojnico za zbiranje prostovoljnih prispevkov pred trgovskim centrom Jager v Radencih. Akcija zbiranja prostovoljnih prispevkov je potekala od 8. do 12. ure, pa ne samo v Radencih, pač pa tudi v Apačah, v Gornji Radgoni in Svetem Juriju ob Ščavnici.

V tokratni akciji je bilo zbranih 2.882,88 evrov, zbiranje prostovoljnih prispevkov pa se nadaljuje do konca tega meseca.


Več v Kultura in izobraževanje