»Na kmetiji je lepo«

Otroci Vrtca Ljutomer so obiskali kmetijo Žnidarič v Stročji vasi

Nuša Novak, torek, 25. november 2014 ob 09:09
Otroci na kmetiji

Otroci na kmetiji

V sklopu tradicionalnega slovenskega zajtrka, so se v petek, 21. novembra, po okusnem domačem zajtrku, otroci skupine Žabic, v spremstvu vzgojiteljice Nade Marinič in Mirjane Karba, peš odpravili na kmetijo Žnidarič v Stročjo vas, da bi si ogledali od kod pride pravo domače mleko. Kajti veliko otrok še namreč nikoli ni videlo, kako se pridobiva mleko doma na kmetiji. Zato so vzgojiteljice poskrbele za poznavanje življenja in dela na bližnji kmetiji.

Gospodarja kmetije sta otrokom pokazala koliko živine imajo v štali ter kje shranjujejo velike količine mleka, ki ga strojno pomolzejo. Ob koncu pa je otroke in vzgojiteljici čakala še obilna pogostitev domačih dobrot. Za popotnico so kupili tudi sveže domače mleko, ki jim ga je gospa nalila v kantico, ki so si jo prinesli s sabo. To mleko bodo v vrtcu sesirili ter sami pridelali domačo skuto in nato spekli okusne pogače.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.Več v Najmlajši