V čelnem trčenju dva mrtva

Na regionalni cesti izven naselja Žerovinci, se je zgodila huda prometna nesreča

Prlekija-on.net, torek, 25. november 2014 ob 18:16
Prometna nesreča Žerovinci - Ormož

Prometna nesreča Žerovinci - Ormož

V torek, 25. novembra, okoli 16. ure, se je na regionalni cesti Ljutomer - Ormož, izven naselja Žerovinci, zgodila huda prometna nesreča, v kateri sta bili udeleženi dve osebni vozili, ki sta čelno trčili.

Na kraj so bili takoj napoteni policisti, reševalci in gasilci, saj so bile v vozilih ukleščene osebe.

Med reševanjem sta na kraju dve osebi umrli, tretja pa je v kritičnem stanju in se zdravniki za njeno življenje še borijo.

Na kraju so posredovali gasilci PGD Ljutomer in PGD Ormož, ki so s tehničnim posegom rešili tri osebe iz zvite pločevine, na vozilih odklopili akumulatorja, pomagali reševalcem pri oskrbi poškodovanih, ter razsvetlili in očistili kraj nesreče. Reševalci NMP Ljutomer so tri poškodovane odpeljali v Splošno bolnišnico Murska Sobota, eno poškodovano osebo pa so reševalci NMP Ormož odpeljali v Splošno bolnišnico dr. Jožeta Potrča Ptuj.

Na kraj so prispeli tudi dežurna Preiskovalna sodnica Okrožnega sodišča na Ptuju, dežurna Okrožna državna tožilka iz ptujskega tožilstva ter policisti Postaje prometne policije Maribor, ki so od ormoških policistov prevzeli ogled kraja prometne nesreče.

Po do sedaj zbranih podatkih, je v nesreči v dveh osebnih avtomobilih bilo udeleženih šest oseb, dve osebi sta na kraju umrli. Štiri poškodovane osebe so z reševalnimi vozili prepeljali v SB Ptuj in SB Rakičan. Med njimi sta tudi dva otroka, ki naj bi bila po prvih ocenah zdravnikov lažje telesno poškodovana, drugi dve osebi pa huje.

Regionalna cesta je bila popolnoma zaprta za ves promet do 21. ure. Promet je bil preusmerjen po lokalnih cestah.

Po neuradnih podatkih je v vozilu renault clio bila le voznica, ki se je v nesreči huje poškodovala, v kii pride, ki je pripeljala iz smeri Ljutomera pa je bilo pet oseb, kjer sta dve osebi, moški in ženska, umrli, ena pa je huje poškodovana.

V spodnjem videu si lahko ogledate posnetke s kraja nesreče, v poročilu PU Maribor pa zadnje informacije, kjer je več znanega o sami nesreči.


Več v Črna kronika