19-letnica zapeljala na nasprotni vozni pas, kjer je prišlo do usodnega trčenja

V prometni nesreči sta umrla 54-letni voznik kie in 33-letna sopotnica na zadnjem sedežu

Prlekija-on.net, sreda, 26. november 2014 ob 10:23

V kii sta umrli dve osebi

Znanih je več podrobnosti o torkovi hudi prometni nesreči, ki se je zgodila izven Žerovincev in v kateri sta umrli dve osebi. Kot so sporočili iz PU Maribor, je v torek, 25. novembra, okoli 15.55, 19-letna ženska vozila osebni avtomobil renault clio po državni regionalni cesti iz smeri Ormoža proti Ljutomeru. Izven naselja Žerovinci, kjer cesta poteka v ravnini, je z vozilom nenadoma zapeljala na smerno vozišče, namenjeno prometu vozil iz nasprotne smeri.

V tem trenutku je pravilno po svojem desnem smernem vozišču iz nasprotne smeri pripeljal 54-letni voznik osebnega avtomobila kia pride, zaradi česar sta vozili čelno trčili. Vozilo povzročiteljice je po trčenju obrnilo in zaneslo nazaj na desno stran smernega vozišča, kjer je obstalo obrnjeno v smeri, od koder je voznica pripeljala, drugo vozilo pa je odbilo nazaj, kjer je obstalo na travnati nabrežini obcestnega jarka, obrnjeno v smeri vožnje.

10-letni otrok huje poškodovan, povzročiteljica v smrtni nevarnosti
V prometni nesreči sta se 54-letni voznik osebnega avtomobila in njegova 33-letna sopotnica na zadnjem sedežu v sredini, tako hudo telesno poškodovala, da sta umrla na kraju nesreče. V tem vozilu so se poškodovale še tri osebe. 10-letni otrok je utrpel hude, 6-letni otrok in 32-letni moški pa lažje telesne poškodbe. Vsi trije so bili z reševalnim vozilom odpeljani v SB Rakičan. Vsi v tem vozilu so bili makedonski državljani.

Poškodovana povzročiteljica je bila z reševalnim vozilom prepeljana v SB Ptuj, od tam pa v UKC Maribor, saj je v nesreči utrpela hude telesne poškodbe in je še vedno v smrtni nevarnosti.

Policisti še vedno opravljajo določene preiskovalne ukrepe, po zaključku pa bodo 19-letnico kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu.

Na območju PU Maribor je v prometnih nesrečah letos umrlo že 20 oseb, v primerljivem obdobju lanskega leta pa je bilo smrtnih žrtev 14. V celotnem lanskem letu je na območju PU Maribor umrlo 16 oseb.

V spodnjem videu si lahko ogledate posnetke s kraja nesreče, več pa v torkovem poročilu.Več v Črna kronika