Pomurski sejem gosti male živali

Državna razstava malih pasemskih živali bo med 28. in 30. novembrom v Gornji Radgoni

Branko Košti, četrtek, 27. november 2014 ob 08:55
Razstava malih živali

Razstava malih živali

Tudi potem, ko so uspešno izvedli nov dogodek – I. licitacijo brejih plemenskih telic, zaposleni v družbi Pomurski sejem v Gornji Radgoni ne mirujejo. V sodelovanju s Slovensko zvezo društev gojiteljev pasemskih malih živali, od petka, 28. do nedelje, 30. novembra, organizirajo namreč na Pomurskem sejmišču Državno razstavo pasemskih malih živali - Gornja Radgona 2014. Na razstavi se bo s svojimi najboljšimi živalmi predstavilo okrog 200 slovenskih gojiteljev sobnih ptic, kuncev, golobov, morskih prašičkov in perutnine.

Množice zainteresiranih ljubiteljev, rejcev, strokovne javnosti in članov zvez gojiteljev pasemskih malih živali iz Slovenije, Avstrije, Hrvaške in Madžarske, si bodo lahko ogledali blizu 1000 različnih pasemskih živali, med katerimi bo okrog 400 kuncev, okrog 60 kljunov perutnine, 220 golobov, 50 sobnih ptic in 100 morskih prašičkov... Poseben del razstave bo namenjen tudi slovenskim avtohtonim in nacionalnim vrstam perutnine in golobov, kjer bo možno videti tudi našo štajersko kokoš. Razstavljene živali bo ocenila strokovna komisija ter svoje rezultate objavila v posebnem katalogu. Ta bo na prireditvi v strokovno pomoč vsem, ki bodo želeli
razstavljene živali tudi kupiti.

Strokovni in prodajni razstavi živali se bo pridružila prodajna ponudba vsega tistega, kar potrebujejo za profesionalno vzrejo živali njihovi rejci ali ljubiteljski lastniki posameznih živali.

Na voljo bodo različne možnosti za udobno bivanje živali, njihovo zdravo prehrano, nego in varovanje zdravja. Poskrbljeno bo tudi za prehrano, pijačo in dobro razpoloženje... V petek in soboto, 28. in 29. novembra, bo razstava odprta med 9,00 in 18,00 uro, v nedeljo, 30.11. ob med 9,00 in 15,00 uro. Vstopnina bo simbolična, saj bo cena vstopnice za odrasle bo 3 €, za mladostnike 1,50 €, za otroke do 7. leta starosti pa vstopnine ni.


Več v Narava