V Lidlu zbirajo hrano za Društvo varnega zavetja Pomurja

Zbiranje hrane bo trajalo od 2. decembra 2014 do 2. januarja 2015

Prlekija-on.net, torek, 2. december 2014 ob 23:00
Zbiranje hrane v poslovalnici Lidl Ljutomer bo trajalo od 2. decembra 2014 do 2. januarja 2015

Zbiranje hrane v poslovalnici Lidl Ljutomer bo trajalo od 2. decembra 2014 do 2. januarja 2015

Z 2. decembrom se je v poslovalnici Lidl Ljutomer pričela akcija zbiranja hrane za ženske in otroke žrtve nasilja v družini, ki so zase poiskale varno zavetje v Varni hiši Pomurja, programu katerega Društvo varnega zavetja Pomurja izvaja že od leta 2002. V omenjeni poslovalnici je postavljena zbiralna košara s katero vabijo kupce k nakupu in doniranju hrane z daljšim rokom trajanja.

Varna hiša Pomurja ženskam in otrokom, ki doživljajo kakršno koli obliko nasilja v družini, nudi možnost takojšnjega umika v varno bivalno okolje, kjer si ob strokovni pomoči svetovalk začnejo urejati življenje brez nasilja. V hiši poskušajo vzpostaviti odnose domačnosti, sproščenosti, da se počutijo varne, sprejete, upoštevane in tudi odgovorne. Z individualnim in skupinskim delom počasi, previdno in postopoma spreminjajo vedenje, način razmišljanja, način komuniciranja, utrjujejo pozitivne vzorce vedenja, podpirajo jih v njihovih odločitvah, učijo jih sprejemati odgovornost za svoja ravnanja, dodajajo jim moč za nadaljnje življenje, učijo jih socialnih veščin... V varni hiši imajo ženske priložnost videti, naučiti se vsega kar rabijo za normalno življenje brez nasilja. Strokovne delavke jim poskušajo omogočiti, da bi pridobili pozitivno izkušnjo, zlasti otroci, kako se dajo nesporazumi reševati na miren način, kako lepo je živeti v neki skupnosti, kjer ni nasilja, imeti občutek varnosti in lastne vrednosti. Ženske žrtve nasilja imajo pri njih možnost in priložnost, da skupaj z otroci v miru in brez strahu predelajo slabe izkušnje, spoznajo življenje brez nasilja in naberejo novih moči za boljše življenje.

Zbiranje hrane bo trajalo od 2. decembra 2014 do 2. januarja 2015. Vabimo vas, da se s svojim prispevkom te akcije udeležite tudi vi, saj boste na ta način veliko prispevali k boljšemu in lepšemu bivanju v Varni hiši!


Več v Kultura in izobraževanje