Osmi koncert ljudskih pevcev in godcev v Vučji vasi

Osnovni namen srečanja je bil ohranjanje in negovanje ljudske kulturne dediščine v tem delu Prlekije

Jože Žerdin, sreda, 3. december 2014 ob 09:03
8. koncert ljudskih pevcev in godcev v Vučji vasi

8. koncert ljudskih pevcev in godcev v Vučji vasi

Na prvo adventno nedeljo, 30. novembra, je Kulturno umetniško društvo Vučja vas in tamkajšnje ljudske pevke iz Vučje vasi, ki ohranjajo in negujejo ljudsko prleško narodno pesem, v dvorani vaško - gasilskega doma pripravilo že osmi koncert ljudskih pevcev in godcev Prlekije.

Osnovni namen srečanja je bil ohranjanje in negovanje ljudske kulturne dediščine v tem delu Prlekije. Kulturni nedeljski popoldan je na lepo ljudsko prireditev privabil številne obiskovalce od blizu in daleč, ki so začutili utrip ohranjanja ljudskega petja in izročila naših prednikov. V Vučji vasi so prav ljudske pevke gonilna sila na tem področju, saj nastopajo in pojejo na vseh prireditvah v občini in župniji Križevci pri Ljutomeru in tudi širše.

Za začetek osmega srečanja ljudskih pevcev in godcev ljudskih viž in napevov so nekaj skladb zaigrali Križevski rogisti. Svoje ubrane pesmi pa so občinstvu zapele domače ljudske pevke iz Vučje vasi, ki so bile nagrajene z bučnim aplavzom. Skozi prireditev so še nastopili kot gostje ljudski godci KUD Manko Golar Ljutomer in ljudske pevke Soside iz Male Nedelje. Prireditev pa je bila še popestrena z recitacijami in glasbenimi točkami, predvsem se je v dvorani v Vučji vasi slišala lepa domača pesem iz meha harmonike. Obiskovalce pa so s svojim nastopom razveselili tudi najmlajši folkloristi iz Vučje vasi z igrico in plesom.

Skratka prva adventna nedelja je bila kot nalašč primerna za takšno prireditev, kjer se je prepletala pesem, glasba, recitacije in ples. Koncert je slonel na lepi ljudski domači prleški in cerkveni pesmi.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje