Otvoritev razstave »Plakat miru 2014«

Lions klub Ljutomer v soboto, 6. decembra, ob 9.00 uri pripravlja otvoritev vseh likovnih del v ljutomerski galeriji

Prlekija-on.net, četrtek, 4. december 2014 ob 23:12
Likovno delo učenke OŠ Cezanjevci Neje Gospodarič

Likovno delo učenke OŠ Cezanjevci Neje Gospodarič

Vsako leto Lions klubi po svetu sponzorirajo mednarodni likovni natečaj »Plakat miru«, na katerem sodelujejo učenci v starosti 11 do 13 let iz celega sveta. Tako je ponovno tudi Lions klub Ljutomer v septembru 2014 povabil vse OŠ v UE Ljutomer k sodelovanju na mednarodnem likovnem natečaju Plakat miru (Peace poster contest) 2014 -2015.

Namen natečaja je spodbuditi otroke v starosti od 11 do 13 let k razmišljanju o življenju, svetu, prihodnosti, ljubezni, miru in medsebojnem razumevanju… Svoja razmišljanja potem otroci z različnimi tehnikami predstavijo kot likovna dela. Natečaj poteka stopenjsko, dela se najprej ocenjujejo na lokalnem nivoju, nato na nivoju države in v končni fazi na mednarodnem nivoju.

Letošnji, 27. natečaj, nosi ime »Peace, Love and Understanding« kar v prevodu pomeni Mir, ljubezen in razumevanje.

Na natečaj so prejeli 27 likovnih del iz OŠ Križevci pri Ljutomeru, OŠ Stročja vas, OŠ Mala Nedelja, OŠ Ivana Cankarja Ljutomer in OŠ Cezanjevci.

Vsa dela je pregledala komisija v sestavi Vesna Laissani, Silva Kosi in Vladimir Potočnik ter izbrala 5 zmagovalnih likovnih del, katera so poslali naprej v Ljubljano. Z veseljem in ponosom so nam sporočili, da se je tokrat prvič eno izmed likovnih del, ki jih je na republiški natečaj poslal Lions klub Ljutomer, uspelo uvrstiti celo v finalni izbor. To je uspelo likovnemu delu učenke OŠ Cezanjevci Neje Gospodarič.

Lions klub Ljutomer v soboto, 6. decembra, ob 9.00 uri pripravlja otvoritev vseh likovnih del, in sicer v ljutomerski galeriji. Na otvoritev so vabljeni vsi sodelujoči učenci, njihovi starši, mentorji in ravnateljice, vabljeni pa ste seveda tudi vsi zainteresirani. Razstava bo na ogled dva dni. Po kratkem kulturnem programu bodo vse učence tudi simbolično nagradili.

Prijazno vabljeni, da se pridružite.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje