Pripravili sprejem za najaktivnejše prostovoljce v občini Razkrižje

Svečan sprejem za najaktivnejše prostovoljce ob mednarodnem dnevu prostovoljstva v občini Razkrižje

Jože Žerdin, četrtek, 11. december 2014 ob 22:56
Sprejem za prostovoljce v občini Razkrižje

Sprejem za prostovoljce v občini Razkrižje

V občini Razkrižje so v Domu kulture Razkrižje pripravili svečan sprejem za najaktivnejše prostovoljce v tej obmejni občini. Zbranim je nekaj besed namenil župan občine Razkrižje Stanko Ivanušič, ki je tudi sam aktiven prostovoljec na različnih področjih in tako s svojim delovanjem lažje spodbuja k prostovoljnem delovanju tudi druge.

Zbranim prostovoljcem je župan slikovito podal in predstavil dogajanje v občini Razkrižje v letu 2014. V občini so veseli, da se je zelo povečal delež mladih, ki so postali aktivni prostovoljci. Na podelitev zahval je bilo sicer povabljenih 118 posameznikov, ki so se še posebej izkazali pri prostovoljskih aktivnostih v občini Razkrižje, med njimi so tudi ljudje, ki živijo izven občine, denimo v tujini, sosednji državi Hrvaški in Avstriji.

Za izjemno prostovoljno delo so se na dogodku zahvalili tudi petim društvom. Turističnemu narodopisnemu društvu Razkrižje za izjemno veliko število prostovoljnih delovnih akcij od obnove prazgodovinske naselbine, do čistilnih akcij, obdelavi društvenega vinograda ter aktivni pomoči drugim društvom. Prostovoljnemu gasilskemu društvu Razkrižje za izjemno vlogo pri letošnjih poplavah, udeležbi na čistilnih akcijah in za dobro sodelovanje z drugimi društvi. Zahvalo so še prejeli Krajevna organizacija Rdečega križa Razkrižje, za aktivno delo skozi vse leto na svojem področju, Župnijska Karitas Razkrižje za izjemno aktivnost na svojem področju delovanja in udeležbo na različnih delovnih akcijah in Kulturno umetniško društvo Razkrižje za aktivno delovanje na svojem področju, za udeležbo na čistilnih akcijah ter dobro sodelovanje pri prostovoljskih aktivnostih z drugimi društvi.

Zahvalo je prejela tudi Tamburaška skupina Tamburice od Murice za aktivno sodelovanje na skoraj vseh občinskih prireditvah, za promocijo kraja, za dobro sodelovanje z drugimi društvi v občini in za udeležbo na različnih delovnih akcijah. Rejniška družina Ferlin iz Razkrižja za izjemno vlogo pri organizaciji tradicionalnega vseslovenskega srečanja rejniških družin Slovenije in za promocijo kraja ter aktivno vključevanje na različnih področjih. Zahvale pa sta dobila tudi dva podjetnika, Janez Smolkovič, direktor podjetja Teleing d.o.o. in Mladen Budna, direktor podjetja Elcom, za vloženo veliko prostovoljnega dela pri ureditvi centra Zavirje in postavitvi reflektorjev na nogometnem igrišču.

Poleg zahvale je vsak prostovoljec še prejel vstopnico za obisk koncerta Mance Izmajlove, ki bo v soboto, 21. decembra v Domu kulture na Razkrižju. V krajšem kulturnem programu je nastopila domača tamburaška skupina Tamburice od Murice. Po uradnem delu sprejema je potekalo še druženje prostovoljcev ob manjši pogostitvi. Ob koncu smo dobili občutek, da so bili prostovoljci, kljub skromni zahvali ponosni in zadovoljni, da so na občini Razkrižje opazili prispevek vsakega posameznika, ki je storil nekoliko več od povprečja.


Več v Kultura in izobraževanje