Regijski natečaj na temo Naravne in druge nesreče

Regijski natečaj na temo Naravne in druge nesreče

Prlekija-on.net, četrtek, 19. marec 2009 ob 00:23
Regijski natečaj na temo Naravne in druge nesreče

Regijski natečaj na temo Naravne in druge nesreče

Vodja murskosoboške izpostave Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje Martin Smodiš (na sliki desno) je priznanje za zmago na mednarodnem tekmovanju v bolgarski Sofiji izročil Janu Borutu Siherlu.

Murskosoboška izpostava Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje je v Ljutomeru pripravila zaključno prireditev z razglasitvijo rezultatov dvanajstega regijskega natečaja za najboljša likovna in literarna dela v šolskem letu 2008/2009 na temo Naravne in druge nesreče - Klic v sili 112. Natečaja se je udeležil 201 otrok iz 22 šol in 13 vrtcev, ki so v ocenjevanje komisiji predali 168 likovnih in 33 literarnih del. Komisija, v kateri so bili Brigita Lovenjak, profesorica slovenskega jezika ter likovna pedagoga Anton Buzeti in Janez Bošnjak, je pregledala dela in razglasila najboljše v posameznih kategorijah. 
Najboljše ocene so prejela dela Hane Rogan (vrtec Kuzma), Laure Kodela (OŠ Črenšovci), Nike Pintarič (OŠ Radenci), Aljaža Brumna (OŠ Sveti Jurij ob Ščavnici), Melanie Ferencek (OŠ Bogojina), Gregorja Tratnika (OŠ Ljutomer) in Tamare Dimič (OŠ III Murska Sobota). Na prireditvi je bilo podeljeno tudi priznanje Janu Borutu Siherlu (OŠ Sveti Jurij na Goričkem), ki je s svojim delom zmagal na mednarodnem natečaju v bolgarski Sofiji. Zunaj konkurence so se natečaja udeležile tudi nekatere šole iz sosednjih držav, Avstrije, Hrvaške in Madžarske. Iz 17 šol sosednjih držav so prejeli 64 likovnih del.