Božični koncert »Angel pripoveduje«

Ob zvokih otroškega pevskega zbora Mavrica, Župnijskega pevskega zbora in Anima mea so malo vaško cerkev pri Svetem Tomažu napolnili z zvoki miline in radosti

Sara Munda, četrtek, 8. januar 2015 ob 18:52
Božični koncert pri Sv. Tomažu

Božični koncert pri Sv. Tomažu

V Svetem Tomažu so pevci znova pričarali nepozaben večer. Ob zvokih otroškega pevskega zbora Mavrica, Župnijskega pevskega zbora in Anima mea so malo vaško cerkev pri Svetem Tomažu napolnili z zvoki miline in radosti. Koncert se je odvijal v nedeljo, 28. decembra, in je bil odlično obiskan. Izvedli so ga kar dvakrat, popoldne in zvečer, da bi si ga lahko ogledalo čimveč ljudi. Posebni gostji večera sta bili Nuška Drašček in Zdenka Šafarič, nastopajoči so peli ob spremljavi benda.

Naslednje uvodne misli so nas popeljale v čudovito pravljično noč. »Da angela vidiš, moraš videti dušo drugega. Da angela čutiš, se moraš dotakniti srca drugega. Da angela slišiš moraš poslušati oboje – dušo in srce drugega.« Rdeča nit koncerta je bila zgodba angela, ki je na sveto noč vodil Marijo in Jožefa ter jima dal čudežno moč. Nastopajoči so preko koncerta obiskovalcem dali posebno popotnico harmonije, topline, miru in radosti. To so vrednote, ki so v prazničnih dneh še posebej pomembne in bi jih morali bolj ceniti.

Maja letos organizatorji v zasedbi Vesne Reihss Cingl, Jasmine Dovnik, Stanke in Stanka Pšak ter vaškega župnika Matija Tratjneka, načrtujejo že naslednji koncert, ko bodo v goste prišli Modrijani.


Več v Kultura in izobraževanje