Veselo slovo od starega leta v DSO Gornja Radgona

V novem letu so že praznovali praznik Svetih treh kraljev

Branko Košti, nedelja, 11. januar 2015 ob 16:47
Zaključek leta v DSO Gornja Radgona

Zaključek leta v DSO Gornja Radgona

V veselem, prijetnem in sproščenem vzdušju, kot vsa leta doslej, so se stanovalci Doma starejših občanov Gornja Radgona, skupaj z gosti, ob kulinaričnih dobrotah in s plesom po taktih skupine Duo Cappuccino, poslovili od preteklega leta.

Vse prisotne je najprej pozdravil direktor DSO - GR d.o.o., mag Marjan Žula. Dotaknil se je glavnih poudarkov dela in pomembnejših dogodkov v odhajajočem letu ter se zahvalil vsem, ki so na kakršen koli način doprinesli k dobremu delu in odličnim rezultatom poslovanja Doma. Ob tem je še posebej izpostavil dobro medgeneracijsko sodelovanje, kar omogoča stanovalcem sodelovanje z okoljem v skladu z njihovimi željami in možnostmi. Za nesebično in požrtvovalno pomoč se je zahvalil tudi vsem prostovoljcem. "Vse premalo znamo ceniti požrtvovalnost in trud tistih, ki s posebnim občutkom za sočloveka, razdajajo svojo energijo in prosti čas v dobro starejših ter pomoči potrebnih. Veseli me, da je socialni čut in empatija še vedno prisotna v naši družbi, posebej pa me radosti, da velika večina naših stanovalcev in tudi vas, spoštovani svojci, izraža nesporno zadovoljstvo z bivanjem in storitvami v Domu starejših občanov Gornja Radgona", je zaključil mag. Žula ter nazdravil vsem z najlepšimi željami za leto 2015.

Slovesnosti sta se udeležila tudi župan Občine G. Radgona Stanislav Rojko in podžupan Robert Žinkovič. Župan je ob prvi priložnosti nagovoril stanovalce doma in njihove svojce, ob dobrih željah, poudaril pomen kvalitetnega domskega varstva ostarelih in zagotovil, da si bo občina tudi vnaprej prizadevala za zagotovitev 49 odstotnega deleža lastništva DSO.

Druženja so ob številnih aktivnostih, ki se skozi vse leto odvijajo v Domu, eden najpomembnejših dejavnikov, ki krepi in plemeniti vezi med stanovalci, družinami in zaposlenimi ter prispeva h kvaliteti življenja ljudi, katerim je dom za starejše postal njihov drugi dom. Zato z njimi nadaljujejo tudi v letu 2015. Takoj v začetku so praznovali praznik Svetih treh kraljev. Vendar jih niso obiskali Gašper, Miha in Boltežar, ampak so jim prijetno popoldne polepšali pevci Mešanega pevskega zbora DU Cankova. Zbor deluje štiri leta, njegove člane pa poleg veselja do petja povezuje radost ob druženju enkrat tedensko na vajah, veselijo pa se tudi vsakega nastopa. Po nekaj odpetih božičnih pesmih, so znane pesmi zapeli skupaj s stanovalci.

Direktor mag. Žula je povedal, da je skrb za obujanje starih ljudskih običajev in praznovanje praznikov, stalnica v delovanju doma. Za sodelovanje se je zahvalil tudi Jani Dimec, ki je v adventnem in božičnem času v Domu razstavljala svojo zbirko angelčkov, katere je večinoma dobila kot darilo prijateljev in znancev, nekaj tistih, ki so pritegnili njene oči, pa je prinesla tudi s potovanj.


Več v Kultura in izobraževanje