Pri Sv. Juriju ob Ščavnici so zapeli pevci iz sosednjih občin

Poleg ljudske pesmi, je odmevala umetna in tudi dalmatinska pesem

Branko Košti, nedelja, 11. januar 2015 ob 16:36
Zapojmo sosedje

Zapojmo sosedje

V Kocbekovi dvorani KUS pri Sv. Juriju ob Ščavnici, je v soboto, 10. januarja, odmevala slovenska ljudska pesem, vmes pa smo lahko slišali kakšno umetno in celo eno dalmatinsko pesem. Povabilu od pevk Kulturnega društva ljudskih pevk Sveti Jurij, so se namreč z veseljem odzvale pevke in pevci iz občin, ki obkrožajo občino Sv. Jurij.

Prireditev, katero je povezovala mag. Polonca Fiala Novak, je potekala pod naslovom "Zapojmo sosedje", saj so gostje - pevci in pevke, prišli iz sosednjih krajev, med seboj pa se večkrat srečujejo in sodelujejo, ne le na prireditvah, ampak tudi v vsakdanjem življenju. Tako smo poleg domačih pevk, katere se približujejo že štiridesetemu letu svojega delovanja, prisluhnili pevkam skupine ljudskih pevk "Soside", članic KD Anton Krempl od Male Nedelje, ljudskim pevkam iz Juršincev in Vitomarcev, pevkam in pevcem, kateri pojejo pod okriljem društev upokojencev Negova-Spodnji Ivanjci in Cerkvenjak, iz radenske občine pa so prišli pevci vokalne skupine Vrelec in kvintet Klopotec iz Kapele.

Po dneh živahnega novoletnega praznovanja, je ljubiteljem petja prijalo ubrano in umirjeno petje, zato so ob koncu zadovoljni zapuščali dvorano v upanju, da bodo takšna pevska druženja postala tradicionalna.


Več v Kultura in izobraževanje