Radgonski prostovoljci prejeli priznanja Nefiks

Podeljenih je bilo 88 priznanj, med prejemniki priznanj pa so tudi radgonski prostovoljci

Prlekija-on.net, četrtek, 29. januar 2015 ob 21:30
Priznanja, foto: Ivan Kramberger

Priznanja, foto: Ivan Kramberger

V veliki sejni sobi Mestne hiše v Ljubljani je 20. 1. 2015 potekala nekoliko bolj neformalna »seja«. Zavod Nefiks je namreč že četrtič organiziral podelitev posebnih priznanj, namenjenih tako posameznikom, kot organizacijam, ki neformalno pridobljeno znanje beležijo z Nefiksom. Podeljenih je bilo 88 priznanj. Med prejemniki priznanj so tudi radgonski prostovoljci.

Zlati priznanji Nefiks sta prejela Saša Serec in Ivan Kramberger, srebrno Nefisk priznanje je prejel Boštjan Kramberger in dve bronasti Nefiks priznanji sta prejeli Tamara Prajndl in Jasna Zabrič. Zlato Nefiks priznanje sta prav tako prejela PGD Gornja Radgona in Društvo Sožitje Gornja Radgona.

V luči krize zaposlovanja se predvsem mladi sprašujejo s čim bi najbolj pritegnili pozornost potencialnih delodajalcev. Neformalna izobrazba je tako postala praktično obvezna komponenta vsakega iskalca zaposlitve. Posamezniki in organizacije pa lahko vsako tako pridobljeno kompetenco že več kot desetletje sistematično zabeležijo v sistem Nefiks.

Dogodek se je letos pričel z okroglo mizo, katere tematika je bila vezana na pomen, beleženje in priznavanje neformalno pridobljenega znanja. Zorko Škvor, predstavnik Urada RS za mladino, je ob tej priliki povedal: »Nefiks gradi na kredibilnosti neformalnega znanja, posledično pa je lahko celoten mladinski sektor bolj kredibilen«.

Upajmo, da bo našim prostovoljcem neformalno pridobljeno znanje pomagalo pri zaposlovanju in boljšemu delovanju v organizacijah v katerih pridno nabirajo izkušnje.


Več v Kultura in izobraževanje