Pevski vikend za mlade pevce, ki pojejo v cerkvah v Zavodu Marianum v Veržeju

Pevskega vikenda se je udeležilo 40 mladih pevcev vseh starosti iz župnije Veržej in sosednjih župnij

Jože Žerdin, petek, 30. januar 2015 ob 09:29
Pevski vikend za mlade pevce

Pevski vikend za mlade pevce

V župniji Veržej kar precej dela in skrbi posvečajo tudi mladim pevcem, ki pojejo v župnijski cerkvi pri svetih mašah ali na drugih cerkvenih dogodkih in prireditvah znotraj župnije Veržej, dekanije Ljutomer in murskosoboške škofije. Tako že nekaj let zapored v Veržeju v zavodu Marianum poteka pevski vikend, oziroma učenje cerkvenih drugih pesmi, ki se pojejo v cerkvi.

Tokratni pevski vikend za mlade pevce je potekal v soboto, 24. in v nedeljo 25. januarja, v glasbeni učilnici že pokojnega salezijanca Martina Maroša, ki je posvečena njemu, ki je večji del duhovništva preživel v župniji Veržej med salezijanci v Zavodu Marianum. Organizacijski del glasbeno pevskega učenja je vodil salezijanec Grega Valič, strokovni del pa je vodila Bojana Škrl, ki je mlade pevce spremljala na klavir.

Pevskega vikenda se je udeležilo 40 mladih pevcev vseh starosti iz župnije Veržej in sosednjih župnij, ki pojejo pri cerkvenih pevskih zborih, ki so se tokrat naučili in zapeli z mladimi grli 15 različnih cerkvenih in sakralnih pesmi, ki se pojejo v cerkvi. Poleg petja so mladi pevci še imeli organizirane različne dejavnosti in igre, ki so se odvijale v prostorih in na dvorišču Zavoda Marianum. Mladi pevci so se na pevskem vikendu učili tudi novih pesmi.

Ko smo jih obiskali na vajah so zapeli iz dna srca in mlada pevska grla so zapela cerkvene pesmi, katere je potrebno doživeti in slišati, kaj vse se lahko naučijo mladi pevci. Vse pesmi, ki so se jih mladi pevci naučili na pevskem vikendu so predstavili na nedeljski sveti maši, 25. januarja v župnijski cerkvi v Veržeju in bili z aplavzom bogato nagrajeni. Za lepe ubrane cerkvene pesmi, ki so se jih mladi pevci naučili se jim je v imenu župnije zahvalil župnik Jože Brečko. Mladi pevci bodo pesmi, ki so se jih naučili zapeli letos meseca maja na praznik Marije Pomočnice v Veržeju.


Več v Kultura in izobraževanje