Dobrodelni Karitasov koncert pri Mali Nedelji

Pri Mali Nedelji je odmeval dobrodelni koncert na temo »Družina je temelj vsake skupnosti«

Jože Žerdin, četrtek, 19. februar 2015 ob 09:06
Dobrodelni Karitasov koncert, foto: Branko Košti

Dobrodelni Karitasov koncert, foto: Branko Košti

Župnijska Karitas Mala Nedelja je v petek, 13. februarja, v Kulturnem domu pri Mali Nedelji pripravila dobrodelni Karitasov koncert. Geslo letošnjega leta je »V družini sem doma« in prav pod tem geslom je pri Mali Nedelji odmeval dobrodelni koncert na temo »Družina je temelj vsake skupnosti«.

Dvorana pri Mali Nedelji je bila napolnjena do zadnjega kotička, kajti vsi ki so se udeležili dobrodelnega koncerta so bili nadvse zadovoljni, pri čemer jih je prevevala misel in občutek, da lahko s svojim darom pomagajo tistim, ki so pomoči potrebni. Na dobrodelnem koncertu so med drugim nastopili domača malonedeljska godba na pihala, dve skupini otroškega vrtca Mala Nedelja, otroški cerkveni pevski zbor župnije Mala Nedelja, Soside - pevke ljudskih pesmi, na harmoniko ja zaigral Andrej Bundrla, Manca in Lara Stanjko. S skečem sta se predstavila Franček in Micika, ki sta slikovito predstavila pomen in kaj je delo Karitasa in družine. Nekaj poskočnih viž je zaigral ansambel Slovenski odmev, zaplesala je folklorna skupina Kulturnega društva Anton Krempl Mala Nedelja, predstavljen je je bil igrani recital Na krilih ptic, Klavdija Šuen je predstavila Narodnjakovo dekle 2015.

V imenu domačega župnika Tomislava Roškariča, ki je bil ta dan odsoten, je v njegovem imenu nekaj besed spregovorila katehistinja. Med gosti se je dobrodelnega Karitasovega koncerta udeležil tudi generalni tajnik Škofijske Karitas Murska Sobota Jože Kociper, ki je med drugim predstavil delo Lazarjevega doma v Murski Soboti in dejavnosti v njem. Ob koncu se je vsem, ki so se udeležili koncerta zahvalila vodja Župnijske Karitas Mala Nedelja Neža Bračun. Koncertno prireditev je vodila moderatorka Sara Munda.

Ob koncu koncerta so se še obiskovalci in nastopajoči ustavili pri pogostitvi z obloženimi kruhki in pecivom, ki so ga spekle gospodinje domače župnije, vinogradniki pa so jih svojih vinskih kleti prinesli dobro vinsko kapljico. Obiskovalci in nastopajoči so se še kar dolgo v noč zadržali pri prijetnem klepetu.


Več v Kultura in izobraževanje