Mladi gasilci na gasilskem kvizu v Vučji vasi

Pri pionirjih so zmagali PGD Boreci, pri mladincih pa PGD Vučja vas

Jože Žerdin, torek, 3. marec 2015 ob 14:16
Gasilski kviz v Vučji vasi

Gasilski kviz v Vučji vasi

Komisija za mladino pri Gasilski zvezi Križevci pri Ljutomeru je v sodelovanju z gasilskim društvom Vučja vas v tamkajšnjem gasilskem domu v soboto, 28. februarja, pripravila občinski gasilski kviz za mlade gasilce iz Gasilske zveze Križevci pri Ljutomeru.

Na gasilskem kvizu je svoje znanje ob pomoči mentorjev iz posameznih gasilskih društev pokazalo 6 pionirskih in 9 mladinskih gasilskih enot in sicer s področja teorije in praktičnega prikaza z gasilsko reševalno opremo. Sicer pa so mladi gasilci tokrat pokazali veliko znanja in gasilskih veščin, izurjenosti in spretnosti. Največjo težo, da je kviz za gasilsko mladino uspel je nosil predsednik komisije za mladino pri Gasilski zvezi Križevci Denis Čuk, ob pomoči mentorjev, vodstva gasilskega društva Vučja vas in Gasilske zveze Križevci.

Zadnje čase v Gasilski zvezi Križevci dajejo velik poudarek pridobivanju novih mladih gasilcev v gasilske vrste, kajti mladi gasilci in gasilke se radi udeležujejo tovrstnih gasilskih kvizov, kjer si na tak način utrjujejo znanje, ki ga potem prinašajo v prakso. Ob koncu kviza so razglasili najboljše ekipe, ki so v spomin prejele pokale in priznanja. Pri pionirjih so največ znanja pokazali mladi gasilci iz PGD Boreci, sledijo PGD Ključarovci, PGD Vučja vas prva ekipa. Pri mladincih so zmagali mladi gasilci iz PGD Vučja vas, na drugem mestu so pristali PGD Ključarovci in na tretjem PGD Kokoriči.


Več v Kultura in izobraževanje