V družbi vinskih kraljic obrezali vinsko trto v Ljutomeru

Rez je opravil skrbnik vinske trte Mihael Kuhar v družbi vinskih kraljic

Prlekija-on.net, četrtek, 19. marec 2015 ob 20:39
Rez vinske trte v Ljutomeru

Rez vinske trte v Ljutomeru

Društvo vinogradnikov in prijateljev vina Ljutomer je v četrtek, 19. marca, na Jožefovo, opravilo tradicionalni rez potomke najstarejše vinske trte v atriju Mestne hiše. Rez je opravil skrbnik vinske trte Mihael Kuhar v družbi vinskih kraljic.

Na dogodku so bile prisotne Ljutomerska vinska kraljica, Ines Munda, Mariborska vinska kraljica, Urška Bračko, Vinska kraljica Radgonsko-Kapelskih goric, Anja Trstenjak, Kogovska vinska kraljica, Polona Kolarič in Vinska kraljica Slovenije, Sandra Vučko. Prisotna sta bila tudi konzul pomurskega viteškega omizja, Štefan Pavlinjek in županja Občine Ljutomer, mag. Olga Karba, ki sta zbranim namenila nekaj besed, v pozdravnem nagovoru pa je vse nagovoril predsednik Društva vinogradnikov in prijateljev vina Ljutomer, Miran Torič, pred samim rezom pa je nekaj o trti povedal tudi skrbnik. Spregovorile so tudi slovenska, ljutomerska in mariborska vinska kraljica.

V kulturnem programu je nastopil tenorist Tomi Baaron, druženje pa se je zaključilo z vinsko degustacijo izbranih vin v sodelovanju s Klubom ljutomerskih vinskih kraljic »Martina«.


Več v Družabno