Literarni krožek in »Nitke prijateljstva«

Obisk radenskih šolarjev pri DOSOR-jevem literarnem krožku

Filip Matko, sobota, 21. marec 2015 ob 15:12
Zbrani v predprostoru knjižnice

Zbrani v predprostoru knjižnice

Že vrsto let poteka sodelovanje Doma starejših občanov Radenci (DOSOR) in Osnovne šole Radenci v okviru projekta pod delovnim naslovom »Nitke prijateljstva«. Gre za redna srečanja šolark in šolarjev s stanovalkami in stanovalci v obliki različnih medgeneracijskih druženj, ki jih v DOSOR-ju koordinira Anita Kranjec, a s strani šole Sandra Prelog. Tako je 18. marca večje število šolarjev obisk namenilo članicam in članom literarnega krožka, tega pa v DOSOR-ju vodi kot prostovoljka Bea Baboš Logar.

Mladi so tokrat nastopili kot pevci, recitatorji in bralci, zato sta jih spremljali še učiteljici Lea Žiško in Valerija Žnidarič Žitek. Četverica šolark in šolarjev je brala svoje spise z naslovom »Moja mama«, nekatere šolarke so recitirale pesmi Toneta Pavčka, nekatere pa deklamirale celo lastne pesmi. Mlada pevka Špela je čudovito zapela in na kitaro zaigrala celo lastno skladbo, še posebej pa izvabila aplavz za odpeto pesem Ferija Lainščka »Ne bodi kot drugi«. Nekaterim poslušalkam in poslušalcem so se ob tem tudi orosile oči.

Šolarkam in šolarjem, mladim obiskovalcem, je bil s strani literarnega krožka potreben primeren odgovor. Zatorej je spodaj podpisani prebral pesem iz DOSOR-jevega 6. literarnega zbornika (iz leta 2014) »Ure naših dni« pesem stanovalke Brigite Živec, ki je redna obiskovalka in sodelavka DOSOR-jevega literarnega krožka. Za lanski zbornik »Ure naših dni« je napisala pesem z naslovom »Mojih devetdeset«. Kar v tridesetih kiticah je avtorica pesmi v verzih opisala svoj življenjski opus.

V predprostoru DOSOR-jeve knjižnice v četrtem nadstropju, kjer se vsako sredo popoldne ob 15. uri sestanejo članice in člani literarnega krožka, je sledilo prijetno medgeneracijsko druženje in kramljanje ob pecivu, sokovih in kavi. Ob tem je obveljal dogovor za čim prejšnje novo snidenje DOSOR-jevcev in šolarjev.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje