Mladenke po srcu prvič obiskale MCP

Mladenke po srcu so se zadržale v nekajurnem prijetnem pogovoru ter se dodobra seznanile s celokupno dejavnostjo tukajšnjega centra

Prlekija-on.net, nedelja, 22. marec 2015 ob 15:07
Članice DU Ljutomer obiskale MCP

Članice DU Ljutomer obiskale MCP

Članice Društva upokojencev Ljutomer, ki se ukvarjajo z različnimi spretnostnimi deli v okviru izredno bogate društvene dejavnosti, so nedavno prvič obiskale in si ogledale celoten kompleks Mladinskega centra Prlekije, kateri od leta 2002 domuje na Spodnjem Kamenščaku. Tu so jih z veseljem pričakali Jožek Makoter - moderator Mladinskega sveta Ljutomer, Melanija Šterman - informatorka-svetovalka, Jožica Ficko - sodelavka in slovenska najprostovoljka 2004 ter Nina Stegmüller, mag. psih., programsko-projektna voditeljica MCP-PC NVO,so.p.

Mladenke po srcu so se zadržale v nekajurnem prijetnem pogovoru ter se dodobra seznanile s celokupno dejavnostjo tukajšnjega centra. Ob svojem prvem obisku so prinesle tudi lično darilo - unikatne svoje izdelke. V centru izvajajo tudi projekt SOŽITJE, ki predstavlja dejavnost za družine in medgeneracijsko sodelovanje, ukvarjajo pa se med drugim tudi s socialnim podjetništvom. Ravno na tem področju so vsi prisotni uvideli nove izzive, ki jim bodo v bodoče skupno sledili in uresničevali. Tako bodo sedaj bogate izkušnje različnih ročnih del prenašali na mlajšo generacijo.

V okviru kompleksa centra pa bodo uredili njivico, kjer bo posejana posebna koruza, ki ima dolgo in kvalitetno ličje. To pa je odlična surovina za zanimive in koristne izdelke, ki bodo nastajali izpod pridnih rok srčnih mladenk ob seveda budnem spremstvu ter učenju mlajših. V skupno aktivnost se je že vključila tudi Občinska zveza prijateljev mladine Ljutomer, njena predsednica Mateja Robinščak in Ivek Polak sta tako že poskrbela za, iz Prekmurja prinesen omenjeni semenski koruzni material, ki bo okrog prvega maja tudi posejan. Torej omenjeno srečanje ne bo ostalo samo pri besedah, saj že sledijo tudi dejanja in vsestransko povezovanje. V tem času je ravno povezovanje in medgeneracijska solidarnost ključ preživetja in nadaljnjega razvoja ter prebroditve kriznih časov, so na kamenskem srečanju bili vsi enotni in bodo to spoznanje zato tudi udejanjali.


Več v Družabno