Ljutomer spomladanski del sezone začel z zmago

Črenšovci - Avto Rajh Ljutomer 1:2 (1:1)

Nina Blagovič, sreda, 25. marec 2015 ob 09:24
Črenšovci - Avto Rajh Ljutomer

Črenšovci - Avto Rajh Ljutomer

Z nekaj spremembami v ekipi in po odhodu trenerja, so nogometaši Avto Rajh Ljutomer pripravljalne tekme odigrali kot treba in tako drugi del sezone na prvi tekmi 14. kroga 3. slovenske nogometne lige - vzhod, odnesli iz Črenšovcev 3 točke.

Na začetku priprav so Ljutomerčani ostali brez trenerja Boštjana Zemljiča, katerega je zamenjal dosedanji pomočnik Mario Hošpel. Z odhodom trenerja so klub zapustili tudi Goran Šnajder, Dejan Žnidarič in Stanislav Küzma, vendar so se vrnili nekateri že bivši igralci, Samo Karlovčec, Patrick Jelen, Luka Ciglarič, Luka Kotnik, Miha Starovasnik in Alen Lebar.

Med pripravami so odigrali naslednje pripravljalne tekme:
Avto Rajh Ljutomer – Sloga Štrigova 6:1
Polet Sv. Martin – Avto Rajh Ljutomer 0:1
Avto Rajh Ljutomer – Videm 2:0
Drava Ptuj – Avto Rajh Ljutomer 0:2

Uvodno tekmo so nogometaši Ljutomera odigrali v gosteh. Domačini so povedli v zgodnjem delu prvega polčasa, saj so z golom Saša Kocipra prevzeli vodstvo v 14. minuti srečanja. Ljutomerčani so izenačili proti koncu prvega polčasa v 37. minuti, žogo pa je v gol poslal Niki Slana. V začetku drugega polčasa so gostje po 6. minutah igre zabili gol za prevzem vodstva na 2:1. Ekipo je v vodstvo popeljal Luka Kotnik. Igra je bila do konca tekme dokaj izenačena, rezultat pa je po zadnjem sodniškem žvižgu ostal nespremenjen. Nogometaši Ljutomera so tako pridobili 3 točke in se na lestvici povzpeli na 4. mesto. Za vodilno ekipo Odranci zaostajajo za 4 točke in bodo v 15. krogu v soboto, 28. marca, na domačem igrišču gostili nogometno ekipo iz Lendave.

Črenšovci - Avto Rajh Ljutomer 1:2 (1:1)
50; Kociper 14.;  Slana 37., Kotnik 51.

Ostale tekme:
NŠ Mura - Tromejnik G-Sukič 0:2 (0:1)
Nafta 1903 - Serdica Kl.Šinko 3:0 (0:0)
ŠNK Bakovci - Bistrica 0:3 (0:1)
Grad - Turnišče 4:2 (1:1)
ND Lušt Beltinci - Rakičan 0:0 (0:0)
Čarda - Odranci 0:0 (0:0)


Več v Šport