Razstava Društva kmetic Križevci – Veržej: Vezenine nekoč in danes

Rdeča nit razstave je želja ustvarjalk vezenin, da javnosti predstavijo svoje izdelke, v katere je vloženih veliko ur neutrudnega in natančnega dela, vse v želji po čim lepšem izdelku

Prlekija-on.net, nedelja, 29. marec 2015 ob 19:14
Razstava Vezenine nekoč in danes

Razstava Vezenine nekoč in danes

Članice Društva kmetic Križevci – Veržej, ki mu predseduje Majda Markovič, že od leta 2007 na cvetno nedeljo tradicionalno prirejajo razstavo. Tema letošnje razstave je Vezenine nekoč in danes. Članice so od novembra pa vse do odprtja razstave zbirale izdelke za razstavo in izdelovale le te.

Razstava je na ogled v sejni sobi občine Križevci na cvetno nedeljo in v ponedeljek 30. marca do 13:00 ure. Rdeča nit razstave je želja ustvarjalk vezenin, da javnosti predstavijo svoje izdelke, v katere je vloženih veliko ur neutrudnega in natančnega dela, vse v želji po čim lepšem izdelku. Članice so na delavnicah izdelovale predpasnike, namizne prte, prte za košarice, puloverje, nogavice, kape in izdelke iz idrijske čipke. Vsaka izmed članic se je po želji odločila za področje, ki ji najbolj leži in v katerem najbolj uživa.

Mentorica Sonja Šterman je članicam vseskozi dajala nasvete in jim s svojim znanjem in bogatimi izkušnjami pomagala pri pripravi razstave.

Opaziti je bilo, da se vrača zanimanje za dediščino naših prednikov, saj so članice zbrale zanimive stare prte, predvsem v enobarvni tehniki vezenja. Razstava privablja zavidljivo število obiskovalcev, ki so glede na povedano in zapisano v knjigo vtisov, navdušeni nad videnim, izražali pa so pohvale in željo, da se ob podobnih priložnostih spet predstavijo dela marljivih rok članic društva kmetic.


Več v Kultura in izobraževanje