Mrzel in močan veter ni oviral pohodnikov

Pohod po misijonski poti Cirila in Metoda kljub neprijaznemu vremenu dobro obiskan

Branko Košti, torek, 7. april 2015 ob 18:41
Pohod po misijonski poti Cirila in Metoda

Pohod po misijonski poti Cirila in Metoda

Velikonočni ponedeljek je pri Mali Nedelji že vrsto let namenjen ljubiteljem pohodov in narave. Tudi letos, kljub močnemu in mrzlemu vetru, ni bilo nič drugače. V topla oblačila oblečeni pohodniki, ki so se zbrali v središču Pürge, so s seboj prinesli obilo dobre volje in pozitivne energije, s katero so ves dan kljubovali severnemu vetru.

Tradicionalni velikonočni pohod, katerega organizatorji, sekcija Pohodniki iz TD Mala Nedelja-Radoslavci, imenujejo "Pohod po misijonski poti Cirila in Metoda", je kot vsa leta doslej, s svojim poznavanjem krajevnih posebnosti in zgodovinskih znamenitosti, popestril "mali človek iz Male Nedelje" Ludvik Rudolf. Pohodnikom, predvsem tistim iz bolj oddaljenih krajev, je predstavil cerkev Sv. Trojice, menda edini vaški godbeni dom v državi v katerem že sedem desetletij domuje malonedeljska godba, izvir Kršovščak, kjer naj bi po zgodovinskih virih, krščeval eden od obeh svetih bratov, hrib Cerkevjak, katerega je opeval že znameniti Anton Krempl, Bioterme, Voršičev mlin in znamenito "klüčajo".

Seveda so ob poti uživali v, tokrat zaradi oblačnost nekoliko slabših razgledih, kakršni se ponujajo s tamkajšnjih vrhov. Za dobro voljo je skrbel harmonikar, ki je imel proti koncu pohoda čedalje več pomočnikov. Za tople in hladne napitke ter izdatno okrepčilo so poskrbeli gostoljubni domačini: Mesaričevi na Cerkevjaku, Vrbnjakovi v Moravcih, Rojhtovi v Novem vrhu in Belšakovi v Bodislavcih.

Foto: Mirko Zemljič


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Družabno

Postavljanje mlaja v Orehovcih

V Orehovcih so postavili mlaj

nedelja, 28. april 2024 ob 09:15
Prljavo kazalište

Kdo bo letos zbudil Ormož?

petek, 26. april 2024 ob 14:46