Sejem LOV in NATURO bosta od 17. do 19. aprila

Prihodnji konec tedna bo v Gornji Radgoni spet v znamenju sejmov

Branko Košti, četrtek, 9. april 2015 ob 20:37
Novinarska konferenca za Sejem LOV in NATURO

Novinarska konferenca za Sejem LOV in NATURO

Na tiskovni konferenci v Gornji Radgoni, so predstavili dva sejma, ki bosta sprejela obiskovalce v času od 17. do 19. aprila. Predsednik Uprave pomurskega sejma mag. Janez Erjavec, projektni vodja Mateja Jaklič,  predsednik Lovske zveze Slovenije Srečko Krope, Milan Berlot iz Ribiške zveze Slovenije in predstavnik Centra za promocijo športnega ribolova in ribiškega turizma Stane Omerzu, so podrobneje spregovorili o 9. mednarodnem sejmu lova in ribolova LOV in sejma NATURO, ter predstavili bogato spremljajoče dogajanje na radgonskem sejmišču v drugi polovici prihodnjega tedna.

Sejem LOV, potekal bo pod sloganom »Zagledani v naravo«, bo praznik lovstva, ribištva in uživanja v naravi.  150 razstavljalcev iz 12 držav, bo razstavljalo in prodajalo opremo za lovstvo, ribištvo in kinologijo. Posebej zanimiva bo ponudba orožja, prvič bo razstavljena doma izdelana slovenska pištola, streliva, sodobnih optičnih merilnih naprav, oblačila in obutev za lov in ribolov, terenska vozlla, opremo za lov in ribolov ter opremo za lovsko in športno kinologijo.

Lovska zveza Slovenije bo na sejmu poudarjala svoje naravovarstvene dejavnosti, v posebnem kotičku bodo na ogled živali v naravnem okolju. Na ogled bodo zanimivi posnetki oddaje o lovstvu Dober pogled, posnetki narave in divjadi, umetniška razstava ter različna strokovna in poljudna literatura, po 10. letih bo organizirana vseslovenska razstava lovskih trofej, nastopi lovskih rogistov in pevskih zborov ter državno tekmovanje v oponašanju jelenjega rukanja. Slovenski lovski dan, katerega bo organiziral Strokovno znanstveni svet, bo v znamenju škode od divjadi.

»Ohranimo domorodne ribje vrste« bo osrednji moto predstavitve Ribiške zveze Slovenije. Predstavljeno bo delovanje krovne slovenske ribiške organizacije ter vseh 64 ribiških družin, članic zveze. Na ogled bo filatelistična razstava »Ribe na znamkah« avtorja Toneta Pelka in fotografska razstava »Ribe v Muri« avtorja Marjana Gabra.

Zavod za gozdove Slovenije predstavlja projekt LIFE DINALP BEAR, s poudarkom na sobivanju med človekom in rjavim medvedom. Predstavila se bo še Kinološka zveza Slovenije, še posebej Klub ljubiteljev psov jamarjev in Društvo ljubiteljev lovskih psov Slovenije.

Sejem NATURO je privabil 120 razstavljalcev iz petih držav. Potekal bo pod motom »Povezani z naravo« in bo povezoval ponudnike trajnostno usmerjenega turizma in ljubitelje aktivnega preživljanja prostega časa v naravi. Ponujal bo številne zamisli in izdelke za nepozabna doživetja v naravi, predstavile se bodo vodilne turistične organizacije na čelu s Turistično zvezo Slovenije. Lokalna turistična društva bodo ponujala lokalne kulinarične posebnosti. Svojo dejavnost bo predstavila Planinska zveza Slovenije in posamezni planinski domovi, predstavljene bodo pohodniške in kolesarke poti, posebej bodo predstavljeni pomurski ponudniki v okviru projekta »Pomurje re(j)dno dobro«

Kar 5000 m2 razstavnega prostora bodo v okviru prireditev »AVTO MOTO KLASIKA« zasedla starodobna vozila vseh vrst: osebni avtomobili, tovornjaki, traktorji, specialna vojaška vozila, motorna kolesa, kolesa s pomožnim motorjem. Pridružili se jim bodo tudi Künštni Prleki s svojimi starodobnimi kolesi in, med drugim, organizirali promocijsko vožnjo s temi kolesi po Gornji Radgoni in sosednji avstrijski Radgoni. Za to posebno doživetje se lahko prijavite tukaj.


Več v Gospodarstvo