Za motoriste v Ljutomeru pripravili preventivni projekt varne vožnje

Namen prireditve je bil pripraviti voznika, da bo bolj usposobljen, vešč in pripravljen na nepredvidljive situacije vožnje motornega kolesa v cestnem prometu

Prlekija-on.net, nedelja, 12. april 2015 ob 15:24
3. varna vožnja za motoriste

3. varna vožnja za motoriste

PU Murska Sobota je v sodelovanju s podjetjem Avto Krka POM d.o.o. iz Ljutomera in Zdravstvenim domom Ljutomer v nedeljo, 12. aprila, pred stavbo Tehničnih pregledov v Ljutomeru, pripravila preventivni projekt z naslovom »3. varna vožnja za motoriste«.

Projekt je bil namenjen članom prleških in tudi drugih motoklubov v obliki teoretičnega in praktičnega usposabljanja motoristov pred pričetkom motoristične sezone.

Teoretični del je zajemal krajšo predstavitev stanja prometne varnosti motoristov v Pomurju, nasvete za varno vožnjo (oprema, vzdrževanje in priprava motorja, psihofizično stanje), opozorila na najpogostejše nevarnosti in napake, ki pripeljejo do nesreč, teorijo vožnje motorja, ... Kot je bilo povedano, se zadnja leta stanje glede smrtno ponesrečenih motoristov v Pomurju izboljšuje, saj število pada, k temu pa pripomorejo tudi takšni dogodki, kot je bil tokrat v Ljutomeru. Reševalci ZD Ljutomer so zbranim prikazali tudi, kako se sname čelada pri ponesrečencu in oživljanje s pomočjo AED defibrilatorja.

Praktični del so izvajali policisti motoristi Postaje prometne policije Murska Sobota na postavljenem poligonu po že utečenem sistemu (slalom, zaviranje, izogibanje oviri, osmica). Poligon pa so preizkusili tudi motoristi.

Pripravili so tudi humoristične skeče z motorističnimi temami, ob koncu je sledila še krajša kondicijska vožnja s poudarkom na pravilni vožnji v koloni ter pogostitev motoristov s hrano in brezalkoholno pijačo.


Več v Kultura in izobraževanje