Svoje zaposlene so popeljali na strokovno ekskurzijo

Radgonske gorice d.d. so pripravili dvodnevno strokovno ekskurzijo v Bosno in Hercegovino

Prlekija-on.net, sreda, 15. april 2015 ob 09:48
Strokovna ekskurzija v BiH

Strokovna ekskurzija v BiH

Podjetje Radgonske gorice d.d., katero je poznano s svojimi visoko cenjenimi vinskimi produkti, doma v Evropi in tudi v svetovnem merilu, vedno strmijo za tem, da se v podjetju zagotavlja strokovnost, znanje in tehnologija, ki zagotavlja kakovost in uspeh samega podjetja. V ta namen so, kakor tudi v prejšnjih letih, pripravili dvodnevno strokovno ekskurzijo za vse svoje zaposlene.

Vodstvo podjetja Radgonske gorice z direktorjem Borutom Cvetkovičem je tako svoje zaposlene popeljalo na dvodnevno strokovno ekskurzijo, ki je potekala med 10. in 11. aprilom. Ekskurzija je bila letos izpeljana v Republiki Bosni in Hercegovini z ogledom največjega pridelovalca vin v BiH Vinarija Čitluk-Hercegovina vino. Namen ekskurzije je bil, da so svoje bogate izkušnje in znanje lahko primerjali z tamkajšnjim načinom dela, tehnologijo ter izkušnjami na področju vinogradništva. Ob samih ogledih njihovih vinogradov in strokovnih razlagah na terenu, je bilo tudi moč poizkušati njihovo kulinariko ob razvajanju svojih brbončic ob degustaciji odličnih vin kot so avtohtona sorta Žilavka, Kameno, Tvrtko, Blatina ter Vranca. Podjetje Vinarija Čitluk-Hercegovina vino, katero zametki sežejo v leto 1353 slovijo kot največje vinarsko podjetje v BiH s kapaciteto 110.000 hl. Lastnih vinogradov tako premorejo preko 300 ha, odkupujejo pa tržne viške predvsem sorte Žilavke in Blatine iz celega Hercegovskega področja.

Družba Radgonske gorice tako vzorno skrbi za svoje zaposlene tudi po strokovni plati, le z znanjem in pridobljenimi izkušnjami je moč bogatiti in plemenititi svoje delo. Prepotrebno znanje pa pridobiš, če deliš svoje izkušnje z drugimi.

Foto in tekst: Marjan Slavič


Več v Kultura in izobraževanje