Del prijavnin Oviratlona MS bo doniran Kriznemu centru za mlade

Na Oviratlon MS se lahko prijavite le še do vključno tega petka

Prlekija-on.net, četrtek, 23. april 2015 ob 08:35
Krizni center za mlade v Murski Soboti, foto: arhiv Kriznega centra za mlade v Murski Soboti

Krizni center za mlade v Murski Soboti, foto: arhiv Kriznega centra za mlade v Murski Soboti

Oviratlonci so se že ob pripravi prvega oviratlona na Pokljuki leta 2012 odločili, da bodo en evro od vsake prijavnine namenili otrokom. Tako bo tudi na Oviratlonu Murska Sobota 2. maja 2015, na katerem bodo sredstva zbirali za Krizni center za mlade v Murski Soboti (KCM). Ta bo zbrana sredstva namenil za nakup sobnega kolesa, s pomočjo katerega bodo lahko otroci v centru športno aktivni tudi v bolj hladnih in deževnih dneh.

KCM je hiša, v katero se zatečejo otroci in mladostniki v težkih življenjskih situacijah. Namenjen je otrokom in mladostnikom med 6. in 18. letom iz pomurske regije, ki se znajdejo v stiski ali imajo težave v odraščanju, kot so npr. nevzdržne razmere doma (trpinčenje, zlorabe, alkohol), so čustveno prizadeti, imajo adolescenčno krizo, probleme, povezane s šolo, s sovrstniki, z odraslimi itd. Center jim nudi varnost in jim svetuje, kako v takšnih okoliščinah ravnati.

V okviru KCM deluje tudi Dnevni center Kekec, v katerem otrokom in mladostnikom nudijo učno pomoč, tako v času šole kot med počitnicami pa zanje organizirajo najrazličnejše ustvarjalne in tematske delavnice ter druge aktivnosti.

Oviratlonci upajo, da bodo dogodki, kot je oviratlon, katerega namen ni tekmovanje, temveč predvsem neponovljiv osebni izziv, s katerim se udeleženci lažje soočijo, če si med sabo pomagajo, spodbujali optimizem, vero v moč medsebojnega sodelovanja in v sposobnost posameznika, da se sooči z izzivi, ki mu jih življenje prinaša. S takšnim konceptom športnega udejstvovanja, ki daje velik poudarek solidarnosti, želijo udeležence spodbuditi, da tudi sicer v življenju ne bi spregledali vrednot, kot so sodelovanje, nesebična pomoč, prijateljstvo in skupinski duh, saj je na ta način premagovanje vsakodnevnih izzivov veliko lažje.

Da bi te vrednote še bolj udejanjali, bodo torej tudi na Oviratlonu Murska Sobota en evro od vsake prijavnine podarili v dober namen. Otroci in mladostniki iz KCM so v težkih in zahtevnih okoliščinah ob vsakem uspešno premaganem življenjskem izzivu resnični zmagovalci. Želijo si, da bi njihova donacija pripomogla k njihovi sproščenosti in veselju, s tem pa tudi k lažjemu premagovanju ovir na njihovi poti.

Na Oviratlon MS se lahko prijavite le še do vključno tega petka, tukaj.


Več v Kultura in izobraževanje