Na regijskem tekmovanju za Zlato kuhalnico je tekmovalo devet osnovnošolskih ekip

Na državnem tekmovanju bodo kuhali učenci OŠ Križevci pri Ljutomeru in OŠ Miklavž pri Ormožu

Branko Košti, petek, 8. maj 2015 ob 20:20
Zlata kuhalnica 2015

Zlata kuhalnica 2015

Pod okriljem Turistične zveze Slovenije so potekala regijska tekmovanja osnovnošolske mladine za »Zlato kuhalnico 2015«. Mladi kuharji in kuharice s severovzhoda države so vihteli kuhalnice v Radencih. V pripravi telečjega žvarceta in bulje, so se pomerili učenci DOŠ Dobrovnik, OŠ Beltinci, OŠ Bogojina, OŠ Križevci, OŠ Miška Kranjca Velika Polana, OŠ Juršinci, OŠ Gorišnica, OŠ Velika Nedelja in OŠ Miklavž pri Ormožu.

Tekmovanje je spremljala ocenjevalna komisija v sestavi: Srečko Koklič, predstavnik Turistično gostinske zbornice Slovenije in predsednik Društva kuharjev in slaščičarjev Slovenije, kot predsednik komisije, Danilo Kozar, šef kuhinje iz Term 3000, Zdenka Tompa, ki jo lahko kot ocenjevalko srečujemo na lokalnem in državnem nivoju, sicer upokojena strokovna učiteljica kuharstva, Dušan Zelko, strokovni učitelj kuharstva na SŠGT Radenci in Maruša Majerič, dijakinja SŠGT Radenci iz 4. razreda, ki se udeležuje raznih tekmovanj, sodelovala pa je tudi pri izmenjavi dijakov s Španijo. Imeli so kar nekaj dela, saj so se mladi kuharji, ob pomoči mentorjev, odlično odrezali. Vsem sodelujočim šolam so podelili posebna priznanja, najboljše šole z zlatimi priznanji pa so bile: OŠ Križevci pri Ljutomeru, OŠ Miklavž pri Ormožu in OŠ Beltinci, vse ostale ekipe pa so prejela srebrna priznanja. Na državno tekmovanje, ki bo potekalo v okviru letošnjega 62. Gostinsko-turističnega zbora Slovenije, oktobra 2015, v Novi Gorici, sta se uvrstili prleški ekipi iz OŠ Križevci pri Ljutomeru in OŠ Miklavž pri Ormožu.

Pred začetkom tekmovanje so vse ekipe na kratko predstavile svoje šole, priložnost pa je izkoristila tudi ravnateljica SŠGT Radenci, Jasna Prašnikar Neuvirt, saj je s sodelavci predstavila edino pomursko gostinsko-turistično šolo, izobraževalne programe, možnost zaposlitve in karierne možnosti v gostinsko-turističnem poklicu.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje