Slavnostno odprtje razstave 7. DOSOR-jeve mednarodne likovne kolonije

Vsakega umetnika je podprlo posamezno podjetje ter mu namenilo povrnitev stroškov za ustvarjanje in v dar prejelo delo likovnika

Prlekija-on.net, torek, 12. maj 2015 ob 13:18
Odprtje razstave 7. DOSOR-jeve mednarodne likovne kolonije

Odprtje razstave 7. DOSOR-jeve mednarodne likovne kolonije

V nedeljo, 11. maja, je v Zdravilišču Radenci potekalo odprtje razstave že 7. DOSOR-jeve mednarodne likovne kolonije, ki je potekala med 8. in 10. 5. 2015. Dogodka se je udeležilo čez 50 obiskovalcev, med drugim tudi predstavniki podjetij, ki so kot podporniki umetnosti podprli vsakega izmed 13-ih umetnikov likovne kolonije. Zbrane so nagovorili direktorica DOSOR-ja, Mateja Hauser, izvršni direktor Zdravilišča Radenci, Igor Magdič, strokovni vodja projekta dr. Matjaž Duh ter umetnica in voditeljica Tatjana Mijatović.

7. DOSOR-jeva mednarodna likovna kolonija je potekala med 8. in 10. majem 2015, v okviru katere je ustvarjalo kar 13 znanih umetnikov, in sicer Duško Abramušić, Helmut Blažej, Bogdan Čobal, Matjaž Duh, Jerneja Herzog, Robert Jurak, Anka Krašna, Tatjana Mijatović, Željko Mucko, Gregor Purgaj, Vida Slivniker Balantič, Predrag Szilvassy in Viktor Šest. Tekom dogodka so imeli možnost pod mentorstvom Danice Štrucelj ustvarjati tudi DOSOR-jevi stanovalci, DOSOR-jevo zunanjo steno pa po novem krasi grafit Gregorja Purgaja.

Letos je prvič v okviru dogodka potekal tudi projekt Podporniki umetnosti, katerega namen je povezati gospodarstvo in umetnost, hkrati pa želi DOSOR spodbujati ostala slovenska podjetja k družbenoodgovornim akcijam in razvoj različnih sfer družbe. Vsakega umetnika je podprlo posamezno podjetje ter mu namenilo povrnitev stroškov za ustvarjanje in v dar prejelo delo likovnika. Umetnike so podprla naslednja podjetja: Arcont, Arcont IP, SRP d.o.o., SIM Radenci d.o.o., Ratigoj d.o.o., Rafael Kos, Energetika Maribor, Saubermacher Komunala, Pivohram Golar, Elektromehanika Ouček, Cleangrad, Frontier in DOSOR d.o.o. Sponzor dogodka je prav tako podjetje Energija Plus, ki je omogočil izvedbo delavnic za stanovalce.

Tako je v Zdravilišču Radenci v nedeljo, 10. maja, potekalo slavnostno odprtje razstave del, ki se je je udeležilo kar 50 obiskovalcev. Umetniki so v dar prejeli srebrne broške Zlatarstva Kapun ter uradno vino dogodka Vinarstva Kupljen.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje