Plesno popoldne v vrtcu Sonček

Otroci plesnega krožka vrtca Sonček Sv. Jurij ob Ščavnici so se 12. maja predstavili na tradicionalnem plesnem popoldnevu

Prlekija-on.net, sreda, 13. maj 2015 ob 18:29
Plesno popoldne v vrtcu Sonček

Plesno popoldne v vrtcu Sonček

Ples je govorica telesa. Telesna govorica pa je jezik občutkov. Razvija se od rojstva naprej in je sestavni del medosebnih odnosov. Skozi svoje telo doživljamo svet, skozenj se zrcali odnos do sebe, do drugih, z gibanjem izražamo svoja čustva, misli, doživetja. S telesom govorimo in sporočamo – otroci mnogo bolj kot odrasli.

Ples poznajo vse kulture sveta in ples je tako kot glasba postal »mednarodni jezik«. Otroci povsod po svetu zelo radi plešejo – tudi pri nas v našem vrtcu, kjer že sedmo leto poteka plesni krožek, običajno v peti in šesti skupini, 1-krat tedensko skozi vse leto. Letos v njem sodeluje 20 otrok. Otrokom naša plesna srečanja niso le v veselje in zabavo, ampak si ob njih otroci razvijajo svoje motorične sposobnosti, se naučijo koordinacije in orientacije v prostoru, naučijo se poslušanja glasbe, ritma in osnovnih plesnih korakov. Ob vsem tem pa si razvijajo tudi svojo samopodobo in sproščenost pri nastopih nasploh.

Vsi skupaj smo se zelo veselili našega že tradicionalnega plesnega popoldneva, na katerem smo v Kulturnem in upravnem središču Sv. Jurij ob Ščavnici obiskovalcem tudi letos sproščeno, a zelo zavzeto predstavili 6 plesnih dejavnosti.

Ker smo na našem plesnem krožku mnenja, da je ples za vse starosti, smo na oder povabili tudi obiskovalce, ki radi plešejo in se ob tem zabavajo. Skupaj smo zaplesali kavbojski ples. Naš skupen ples je bil ponovno nepozabno doživetje za »majhne« in »velike«.

Ob koncu prireditve je sledil le še naš plesni pozdrav v slovo z željo, da bi nas tudi v prihodnje ples družil in povezoval, da bi bili vsi veseli, zdravi in plesno aktivni!

Mentorici plesnega krožka Andreja Majcen in Jasmina Slana
Foto: Klavdija Bec


Več v Najmlajši