Projekt PUCH, pecikl in Prlekija finalist Snovalca 2015

Finalisti se bodo 18. maja predstavili komisiji v živo, med najboljše pa bo komisija predvidoma razdelila 15.000 evrov, namenjenih uresničitvi njihovih idej

Prlekija-on.net, nedelja, 17. maj 2015 ob 18:551
PUCH, pecikl in Prlekija

PUCH, pecikl in Prlekija

Strokovna komisija Banke turističnih priložnosti Slovenije (www.btps.si) je izmed 28 prijav, ki so prispele na poziv Snovalec 2015, izbrala šest finalistov. Ti se bodo 18. maja predstavili komisiji v živo, med najboljše pa bo komisija predvidoma razdelila 15.000 evrov, namenjenih uresničitvi njihovih idej. Med njimi je tudi prleški projekt PUCH, pecikl in Prlekija.

Finalisti Snovalca 2015 so (vrstni red je naključni in ne odraža vrstnega reda predtekmovalnega dela):
  • mobilna aplikacija SnappGuides, prijavitelj Snapp, d. o. o.
  • potovanje s starimi kolesi - PUCH, pecikl in Prlekija, prijavitelj Studio Oreh, d. o. o.
  • ekološka doživljajska vas Čebelandija, prijavitelj Mitja Škrabl
  • turistični programi za gibalno ovirane osebe Začuti U3P, prijaviteljica  Debora Burić, s. p.
  • atrakcija Pobeg iz igluja, prijavitelj Enigmarium, zabaviščni park, d.o.o.
  • novost v SLOVENSKI športno-turistični ponudbi, footgolf v dolini Soče, prijavitelj En hec, d. o. o.

Kot nam je povedal Milan Belec, predsednik Društva Johann Janez Puch in EKD Künštni Prleki, ki stoji za projektom, je že povabilo veliko priznanje in da "zdaj lahko samo upamo, da pridemo med prve tri in pridobimo kakšna sredstva za nadaljevanje izjemne zgodbe."

Kaj je Snovalec?
Snovalec spodbuja promocijo in uresničitev novih idej - invencij v turizmu, ki bodo z uresničitvijo v prihodnosti postale inovacije, zrele za kandidiranje na razpisu Sejalec.

Namen Snovalca je, enako kot namen Sejalca, spodbujanje ustvarjalnosti, inventivnosti in inovativnosti na podjetniški ravni, ravni destinacij, združenj turističnih proizvodov oz. ponudnikov ali pri oblikovanju in trženju turističnih proizvodov z območja Slovenije na domačem in tujih trgih. Snovalec podpira snovanje in izvajanje projektov razvoja in tržnega uvajanja turističnih proizvodov, usklajenih s temeljnimi in strateškimi dokumenti javne agencije SPIRIT Slovenija, Slovenije in Evrope.

Snovalec je letno objavljen v obliki nagradnega razpisa z denarnim skladom, ki ga za še bolj inovativen razvoj slovenskega turizma prispeva Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo - Direktorat za turizem in internacionalizacijo v sodelovanju z agencijo SPIRIT.

Za Snovalca lahko kandidirajo avtorji invencij, ki nameravajo prijavljeno invencijo uresničiti in želijo zanjo prejeti priznanje, da so na pravi poti, promocijsko in strokovno podporo ter del finančnih sredstev, potrebnih za uresničevanje.



Več v Kultura in izobraževanje