Tudi DOSOR-jevci na 35. maratonu Treh src

Sodelovali s stojnico, tekli in prepevali, stanovalci in zaposleni

Filip Matko, torek, 19. maj 2015 ob 12:18
DOSOR-jevci na 35. maratonu Treh src

DOSOR-jevci na 35. maratonu Treh src

Dan pred letošnjim 35. maratonom Treh src v Radencih (v petek, 15. maja popoldne) so bile pred hotelom Radin številne stojnice in med njimi tudi stojnica DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, ob Zavodu za turizem in šport Radenci. So se pa stanovalke in stanovalci DOSOR-ja, kot tudi nekateri zaposleni, v Kongresni dvorani hotela Radin udeležili 8. humanitarnega koncerta pod naslovom »Tečem, da pomagam«. Nastopili so učenke in učenci Osnovnih šol Kapela in Radenci, ki obiskujejo Glasbeno šolo v Gornji Radgoni, kot tudi zasebno glasbeno šolo Maestro v Gornji Radgoni ter obiskovalke in obiskovalci Plesne šole Zeko. Pozdravne nagovore so imeli predsednik organizacijskega odbora Maratona Treh src Boštjan Gerlec, predstavnik Radenske- Kofola g. Pisklak, predstavnica Lions klubov Silvija Hajdinjak in župan Občine Radenci Janez Rihtarič.

Na sam dan 35. maratona Treh src v Radencih so v soboto, 16. maja popoldne, pa so na osrednjem prireditvenem odru parkirišča pred hotelom Radin v Radencih zapeli tudi pevke in pevci iz DOSOR-ja. Pod vodstvom Suzane Divjak sta zapela združena zbora zaposlenih v DOSOR-ju (pevska skupina Navdih) ter stanovalk in stanovalcev (pevska skupina Večerna zarja). Bilo je to ob 15. uri, ko je bil tudi start udeleženk in udeležencev humanitarnega teka »Tek srca«.

Isti dan dopoldne pa je v programu različnih tekaških disciplin 35. maratona Treh src nastopila tudi trojica zaposlenih v DOSOR-ju. Med skupno šest tisoč tekačic in tekačev sta Dani Miholič in Blaž Himelrajh tekla »Oazin tek« na 5.500 metrov, a Teja Smodiš se je udeležila teka na razdalji 10 tisoč metrov - tek »Radenska Naturelle«.


Več v Družabno