Vinska kraljica Slovenije na obisku pri sosedih preko meje

V Štrigovi in Sv. Urbanu se je odvilo malo kulturno-vinsko druženje Vinske kraljice Slovenije, Sandre Vučko s Cvena in vinogradniške družine Lovrec iz Sv. Urbana, ki imajo veliko skupnega, kar se tiče pristopa k vinu

Prlekija-on.net, četrtek, 28. maj 2015 ob 20:32
Ob dnevu odprtih kleti, se je pri sosedih preko meje v Štrigovi in Sv. Urbanu v času praznika Urbanovo, odvilo malo kulturno-vinsko druženje Vinske kraljice Slovenije, Sandre Vučko s Cvena in vinogradniške družine Lovrec iz Sv. Urbana, ki imajo veliko skupnega, kar se tiče pristopa k vinu.

Sandra je bila glavna gostja dogajanja, na katerem so obeležili Mednarodni dan muzejev (18. maj) in Svetovni dan chardonnaya (23. maj) in kjer so predstavili Etno-eno zbirko družine Lovrec ter pokušali mlado in eno arhivsko vino chardonnay iz družinske proizvodnje Lovrec.

Vinska kraljica Slovenije je zbranim gostom predstavila svoje poslanstvo, ki vključuje promocijo vina kot dela slovenske narodne kulture in dediščine, promoviranje slovenskega turizma v svetu in povezovanje kulinarike z vinom. Njene besede so bile sprejete z velikim odobravanjem in aplavzom, saj je s svojo dostojanstvenostjo, brihtnostjo, mladostjo in lepoto na najboljši možni način predstavila kaj vino pomeni ljudem v Sloveniji.

Domačin, vinski vitez Franjo Lovrec in upokojeni učitelj glasbe, pa je ob koncu dal še intonacijo za Verdijevo napitnico, ki jo je mojstrsko izvedla Katarina Toplek, mladi up operne scene.


Več v Kultura in izobraževanje