V Ljutomeru z osrednjo prireditvijo počastili 25. junij - dan državnosti

Slavnostni govornik na prireditvi je bil Anton Kosi, predsednik Območnega združenja slovenskih častnikov Ljutomer, ki je v svojem govoru orisal pot naše države skozi čas vojn do osamosvojitve ter sedanjosti

Prlekija-on.net, četrtek, 25. junij 2015 ob 09:48
Osrednja prireditev ob dnevu državnosti

Osrednja prireditev ob dnevu državnosti

Na predvečer 25. junija, je Občina Ljutomer v Domu kulture v Ljutomeru, pripravila osrednjo prireditev v počastitev 25. junija - dneva državnosti. Prireditev je sprva bila predvidena v Parku I. slovenskega tabora, a je zaradi slabega vremena zadnje dni, bila prestavljena v kulturni dom.

Ob številnih praporščakih, ki jim je poveljeval Venčeslav Lihtenvalner, je slavnostni govornik bil Anton Kosi, predsednik Območnega združenja slovenskih častnikov Ljutomer, ki je v svojem govoru orisal pot naše države skozi čas vojn do osamosvojitve ter sedanjosti.

Govor Antona Kosija:

V kulturnem programu, ki ga je povezovala Marja Dolamič, so nastopili Pihalni orkester Ljutomer, Godalni orkester Glasbene šole Slavka Osterca Ljutomer, ki ga vodi Samir Azzeh, vokalna skupina Ilumina - KD Orfej pod vodstvom Evgena Bibianka, Melanija Markovič s korepetitorko Ano Gnezda ter dijaka GFML Alen Trstenjak in Sanja Hošpel z recitalom.

Ob koncu prireditve je spregovorila tudi županja Občine Ljutomer, mag. Olga Karba, ki je vsem zbranim čestitala ob prazniku ter jih povabila še na druženje v galerijo.

Županja je že pred prireditvijo pripravila sprejem za veteranska združenja in društva, delegacije pa so položile vence pri spominskih obeležjih vojne za Slovenijo v ljutomerski občini.


Več v Kultura in izobraževanje