Renault v Ljutomeru predstavil vročo novost

Renault Kadjar je naprodaj v Prodajno servisnem centru Ljutomer d.o.o., pooblaščenem prodajalcu in serviserju vozil Renault na Kolodvorski ulici 26 v Ljutomeru, kjer je različica s štirikolesnim pogonom na voljo tudi za testne vožnje

Prlekija-on.net, sobota, 27. junij 2015 ob 17:36
Renault Kadjar

Renault Kadjar

Renault na trg pošilja eno najbolj vročih novosti letošnjega avtomobilskega poletja. Urbani terenec Renault Kadjar je od 15. junija naprodaj pri pooblaščenem prodajalcu vozil Renault v Ljutomeru, kjer ga lahko tudi preizkusite.

Francoski proizvajalec se s povsem novim modelom Kadjar podaja na trg vse bolj popularnih Crossoverjev, ki združujejo najboljše iz treh avtomobilskih segmentov. Štrikolesni pogon in višja oddaljenost od tal zagotavljata terenske užitke ter višje sedenje, hkrati pa atraktivna športno-limuzinska oblika, nizke emisije CO2 in raven ter prilagodljiv prtljažnik poskrbijo, da je Kadjar tudi idealen družinski in potovalni avto. Njegovo nenavadno in eksotično ime so Renaultovci sestavili iz besed KAD (Quad), ki poudarja njegove terenske zmogljivosti, ter JAR, ki izhaja iz francoskih besed "agile" in "jaillir" ter spominja na agilnost oziroma nenadno pojavnost. Če povzamemo, gre torej za vsestranskega mestnega terenca, ki postavlja nova merila v tem segmentu praktičnih in na cesti vsekakor opaženih avtomobilov.

Renault Kadjar

Ob različici s pogonom na vsa štiri kolesa je sicer kupcem na voljo tudi Kadjar s pogonom na prednji kolesi, ki pa se na težje prevoznih oziroma spolzkih terenih prav tako izkaže bolje od običajnega avtomobila, saj je opremljen s funkcijo Extended Grip, ki je vgrajena v sistem za nadzor stabilnosti vozila (ESP). Gre za napreden sistem za nadzor vlečne sile, ki vozilu v vseh razmerah zagotavlja zanesljiv oprijem s cestiščem. Tehničnih inovacij s tem še ni konec, tu je še sistem za nadzor mrtvega kota, sistem za samodejno parkiranje, pomoč pri speljevanju v klanec, aktivno zaviranje v sili in še bi lahko naštevali. Vrhunsko udobje v potniški kabini zaokroži Renaultov multimedijski sistem R-LINK 2, ki na 7-palčnem zaslonu na dotik združuje navigacijo, radio, telefon, aplikacije in elemente nadzora vozila (ADAS). Prtljažnega prostora prav tako ne bi smelo kar tako zmanjkati, saj se ga lahko iz osnovne prostornine 472 litrov s premikanjem sedežev razširi kar na 1472 litrov.

Renault Kadjar

Kadjar s štirikolesnim pogonom bo na voljo v kombinaciji z dizelskim motorjem Energy z 96 kW oziroma 130 konjskimi močmi, medtem ko pri različici s pogonom na prednja kolesa kupci lahko izbirajo še med bencinskim motorjem TCe 130 in nekoliko šibkejšim dizelskim motorjem. Pri Renaultu se radi pohvalijo, da so zmogljivosti in porabo goriva svojih motorjev izboljšali tudi na podlagi znanja iz formule 1. Na voljo so kar štiri različice oprem, cene nove zvezde na avtomobilskem trgu pa se gibljejo med 19.900 evri za najcenejšo različico Life z bencinskim motorjem in pogonom na prednji par koles ter 28.900 evri za najprestižnejšo različico Bose s štirikolesnim pogonom. Kadjar je prvi model, ki ga je Renault na trg poslal pod novim sloganom Passion for Life (strast do življenja), ki morda še najbolje opiše njegov značaj. Naprodaj je v Prodajno servisnem centru Ljutomer d.o.o., pooblaščenem prodajalcu in serviserju vozil Renault na Kolodvorski ulici 26 v Ljutomeru, kjer je različica s štirikolesnim pogonom na voljo tudi za testne vožnje. Vse informacije v zvezi z novim modelom pa lahko pridobite na njihovi telefonski številki 02/5858400 ter na spletni strani www.psc-ljutomer.si.

Oglasno sporočilo


Več v Gospodarstvo