Prireditev za babice in dedke v vrtcu Stročja vas

V petek, 05. 04. 2019, v dopoldanske času, se je našem vrtcu odvila prireditev, na kateri smo z veseljem gostili naše babice in dedke.Vseh 5 skupin otrok vrtca, folkloristi in otroci, ki obiskujejo nemščino, so starim staršem pripravili nastope, za katere so jih le ti nagradili z bučnimi aplavzi ter vidno izraženim zadovoljstvom.

ponedeljek, 8. april 2019 ob 18:47

»Mama in ata moja sta sreča«

Pod tem naslovom smo v vrtcu Mala Nedelja letos pripravili že tradicionalno prireditev za mamice in očete. Otroci in vzgojiteljice vrtca smo se predstavili v kulturnem programu, bogatem s pesmicami, deklamacijami in plesom. Po prireditvi je sledilo prijetno druženje. Otroci pa so staršem podarili spominska darilca, v katera so vložili svoj čas, vztrajnost, srčnost in sporočilo kako radi jih imajo.

sreda, 27. marec 2019 ob 18:47

Prireditev za starše v Stročji vasi

Kot že vsako leto doslej, smo tudi letos, ob materinskem dnevu, pripravili prireditev za starše. V telovadnici Osnovne šole Stročja vas, so se predstavili vsi otroci vrtca. Po uvodni besedi ravnateljice, so se staršem predstavili najmlajši otroci. Zaplesali so ob veselih pesmicah.

sreda, 27. marec 2019 ob 08:16

Pust v vrtcu Stročja vas

V vrtcu je bilo veselo že od zgodnjih jutranjih ur. Maškare so rajale ob pustni glasbi v igralnicah. Po malici smo v večnamenskem prostoru pripravili revijo, kjer so se ob glasbi sprehodile pikapolonice, gusarji, princeske, čebelice in še veliko drugih mask.Pustna povorka se je sprehodila do Doma starejših občanov v Stročji vasi, kjer smo razveselili varovance bivalne enote. Sprehod pa smo nadaljevali še po vasi in bližnji okolici.Zapisala:Matejka Polak

četrtek, 7. marec 2019 ob 08:02

Kultura v vrtcu Križevci

V vrtcu otroke seznanjamo s KULTURO, ki je širok pojem in zajema različna področja: bralno kulturo, dediščino, glasbeno in likovno umetnost, uprizoritvene umetnosti (gledališče, lutke, sodobni ples...) in avdiovizualno kulturo. Otrok izumlja in odkriva, ko ustvarja jezikovne strukture, artikulira vsebine, ko si zamišlja in oblikuje sliko, pesem, igro, ples, predmet.

sobota, 9. februar 2019 ob 09:21

Otroci vrtca Stročja vas noč preživeli v vrtcu

Kot vsako leto, smo tudi letos organizirali tradicionalno noč v vrtcu. Otroci so že cel teden čakali dan, ko bodo zvečer prišli v vrtec. Ob samem prihodu jih je čakalo presenečenje, saj niso našli copat. Predvidevali smo, da jih je mogoče odnesla muca Copatarica.

petek, 18. januar 2019 ob 10:24

Božiček obdaril otroke v Precetincih

Čeprav je Božič že za nami, dobri mož Božiček še vedno ne počiva. Verjetno so bili samo praznični dnevi zanj prekratki in ni uspel obdariti vseh otrok, ki so nestrpno pričakovali njega, verjetno pa še bolj nestrpno njegova darila. Tudi otroci v Precetincih so potrpežljivo čakali, saj so vedeli, da Bočiček ne bo pozabil in jih bo tudi letos zanesljivo obdaroval.

sobota, 29. december 2018 ob 16:26

Predstava Mojca Pokrajculja v izvedbi staršev in vzgojiteljic

Zadnji dan v tem šolskem letu smo vzgojiteljice, starši otrok in Cvenski oktet, otrokom vrtca Stročja vas polepšali z dramatizacijo po zgodbici Mojca Pokrajculja. Vsi so uživali ob odlični dramski in pevski zasedbi. Razveselili smo tudi učence iz prve triade OŠ in varovance Bivalne enote v Stročji vasi.Zapisali: Monika in Darinka, koordinatorki dramske zasedbe

sreda, 26. december 2018 ob 09:13

Čarobni večer z lučkami

Predpraznično pričakovanje je v našem vrtcu kot že vrsto leto zapored zaznamoval Čarobni pohod z lučkami. Otroci so že par dni prej pridno ustvarjali in izdelali vsak svojo čarobno lučko. Tisti dan smo se zbrali skupaj s starši pred vrtcem v času, ko se je stemnilo.

torek, 25. december 2018 ob 19:52

Božiček obdaril številne otroke

V Gledališču Park v Murski Soboti, je v soboto, 22. decembra, otroke obiskal Božiček. Otroci so si najprej ogledali ples Lane Tivadar, nato pa glasno priklicali Božička, ki je skupaj s škrati pripeljal darila ter jih razdelil vsem prisotnim otrokom.

nedelja, 23. december 2018 ob 10:32