Obisk članic Sekcije za ohranjanje kulturne dediščine pri DU Ljutomer v vrtcu Stročja vas

Bliža se mesec december, mesec praznovanja in obdarovanja. V vrtcu Stročja vas začnemo s pripravami na praznični mesec že konec meseca novembra. Letos so se nam ponovno pridružile članice Sekcije za ohranjanje kulturne dediščine pri DU Ljutomer, tako, da lahko rečemo, da so ta srečanja postala ...

ponedeljek, 26. november 2018 ob 10:24

Medena kraljica in čebelarja na obisku v vrtcu in osnovni šoli Mala Nedelja

Tradicionalni slovenski zajtrk in dan slovenske hrane, 16.11.2018, so v vrtcu in osnovni šoli Mala Nedelja popestrili prav posebni gostje.

petek, 16. november 2018 ob 20:30

Čebelice, čebelice, moje ste prijateljice

V tednu, ki je za nami smo otrokom predstavili čebele, pomen čebel, čebeljih pridelkov, pomen zajtrka v okviru prehranjevalnih navad, pomen in prednosti lokalno pridelanih živil slovenskega izvora.

petek, 16. november 2018 ob 17:12

Obujanje starih običajev

V starejši skupini otrok starih 4-6 let z vzgojiteljicama Matejko in Cvetko, iz vrtca Stročja vas, smo se letos odločili obuditi vse tiste stare običaje in dogajanja, ki so bila nekoč. Z dogajanjem v gozdu, kot so skrivalnice, lovljenje, plezanje, spuščanje po naravnem »toboganu«, ...

četrtek, 8. november 2018 ob 09:11

»Mali bralček« v knjižnici Gornja Radgona

V Javnem zavodu Knjižnica Gornja Radgona so se v ponedeljek, 5. novembra dopoldne, oglasili triletniki in štiriletniki Vrtca Manka Golarja iz Gornje Radgone, ki sta jih spremljali vzgojiteljici Petra in Marija.

torek, 6. november 2018 ob 07:49

Otroci aktivno preživeli del počitnic, se ob tem zabavali in spoznali nove prijatelje

Športna zveza Ljutomer je za šoloobvezne otroke pripravila pester 3-dnevni športni in spremljevalni program. Otroci so v času med 6.30 in 15. uro spoznavali različne športe in se zabavali ob raznih športnih igrah.

sobota, 3. november 2018 ob 12:01

Požar in evakuacija v vrtcu Križevci

V sredo, 17.10.2018, ob 10.00 uri je v vrtcu Križevci potekala zaščitno reševalna vaja z nazivom "Požar in evakuacija v enoti vrtca Križevci", in sicer kot kombinirana terenska vaja operativnih gasilskih enot Gasilske zveze Križevci (PGD Križevci, PGD Vučja vas, PGD Kokoriči, PGD Boreci), ...

četrtek, 18. oktober 2018 ob 13:00

Dan športa za najmlajše

Že nekaj let Športna zveza Ljutomer in Občinsko društvo prijateljev mladine Ljutomer, pripravljata športno aktivnost za predšolske otroke iz UE Ljutomer, z naslovom Dan športa za najmlajše.

četrtek, 18. oktober 2018 ob 07:36

Projekt turistični spominek mojega kraja

Po otvoritvi gozdne učilnice, se je v našem vrtcu zgodil nov turistični dogodek - Pleška »brotva«. Otroci so pri dejavnosti aktivno sodelovali tako pri samem trganju grozdja, nošnji v »putah« na prešo, tlačenju grozdja in končnem stiskanju ali »prešanju«.

petek, 12. oktober 2018 ob 07:50

Denarna pomoč naj bi povečala število rojstev

V občini Sv. Trojica v Slovenskih goricah posvečajo posebno skrb novorojenčkom in njihovim staršem. Zato, v času, ko praznujemo svetovni dan otroka, pripravi župan Darko Fras, za vse otroke, ki so rojeni v preteklem letu, sprejem. In tokrat je v dvorani Kulturnega doma pri Sv. Trojici v Slovenskih ...

torek, 9. oktober 2018 ob 09:02