TD Cven organiziral 9. Pohod po Prlekiji

Leto je okoli in člani Turističnega društva Cven so izpred svojega domovanja na Grüntu organizirali že 9. Pohod po Prlekiji. Po začetnem ogrevanju so pohodniki izpred Grünta krenili na pot po tokrat izbrani trasi: Cven, Babinci, Noršinci do prvega postanka pri Mordovih ribnikih, nazaj pa skozi Šalince z drugim postankom, naprej mimo Babincev do Cvena iz druge strani in postankom pri g. Zemljaku in njegovi bogati zbirki starodobnih dvokoles in traktorjev. Cilj pa seveda na Grüntu.

torek, 28. maj 2019 ob 08:02

Na območju PP Ljutomer prijeti trije tujci, ki so nezakonito vstopili v našo državo

V preteklem dnevu so policisti na območju PU Murska Sobota obravnavali devet kaznivih dejanj, prometno nesrečo z materialno škodo, dve kršitvi javnega reda in miru, tri primere povoženja divjadi, zaseženo pa je bilo eno vozilo.Na področju kriminalitete so policisti v Murski Soboti obravnavali tatvini koles, goljufijo, kaznivo dejanje poškodovanja tuje stvari in vdor v informacijski sistem. Ljutomerski policisti so obravnavali tatvino goriva in zatajitev, na območju Gornjih Petrovcev pa ...

torek, 28. maj 2019 ob 06:58

Košnja, psi in prostoživeče divje živali

V teh dneh se kmetje in lastniki travnikov kljub za košnjo in sušenje travinja neugodnemu vremenu odpravijo na travnike, kjer pa velikokrat naletijo na mladiče prostoživečih divjih živali v visoki travi. Gre največkrat za mladiče srnjadi, zajcev in ptic, ki gnezdijo na tleh, pa tudi za mladiče nekaterih drugih živalskih vrst.

ponedeljek, 27. maj 2019 ob 19:16

65-letni Srb čez mejo skušal spraviti državljana Kosova in državljana Albanije

V četrtek, 23. maja, so policisti prijeli državljana Kosova in državljana Albanije, ki sta v bližini Postaje mejne policije Gruškovje, skušala nedovoljeno vstopiti v našo državo. Oba so po zaključenih postopkih že predali hrvaškim varnostnim organom.

ponedeljek, 27. maj 2019 ob 18:29

Zaradi neprilagojene hitrosti in krepko pijan trčil v drog ulične razsvetljave

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v minulem vikendu obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. V petek, 24. maja, ob 7:50 uri so obravnavali kršitev javnega reda in miru, do katerega je prišlo 23.5.2019 v naselju Vinski vrh. Sprla sta se soseda. Zoper kršitelja sledi ustrezen ukrep.Ob 23:13 uri so v Ormožu obravnavali poškodbo parkiranega osebnega avtomobila.

ponedeljek, 27. maj 2019 ob 15:02

Rekonstrukcija lokalne ceste se končuje

Rekonstrukcija lokalne ceste R2-439/1305 in izgradnja pločnikov v Sv. Juriju ob Ščavnici, od križišča pri avtobusni postaji do lovskega doma Blaguš, se zaključuje. Delavci izvajalca, podjetja Pomgrad, so v času od 21. do 25. maja, z zaključnim slojem asfalta preplastili cestišče, zato je bila vzpostavljena popolna zapora tega cestnega odseka. Med vikendom je bila cesta odprta, bo pa ponovno popolna zapora v ponedeljek, 27. maja, zaradi izvedbe talnih označb na cestišču.

ponedeljek, 27. maj 2019 ob 13:54

Po celodnevnem pestrem dogajanju, Ormož dokončno zbudili s Siddharto

V Ormožu se je v soboto, 25. maja, odvil eden izmed najbolj pričakovanih dogodkov v tem malem prleškem mestu. V Klubu ormoških študentov so zopet zbujali vse Ormožane z zdaj že tradicionalnim dogodkom Zbudi se, Ormož. Dogajanje se je odvijalo že od dopoldanskih ur, ko je v Mestni grabi potekala svečana otvoritev. Nastopila je godba na pihala z mažoretkami, predstavili pa so se tudi otroci iz Vrtca Ormož.

ponedeljek, 27. maj 2019 ob 13:23

Nevladniki: Vlada pri Muri razočarala

Predstavniki civilne pobude za reko Muro so zgroženi nad zavajanjem in neukrepanjem vlade, ki se izogiba izpolnitvi zaveze iz koalicijskega sporazuma, da bodo reko Muro zaščititli, pri tem pa hidroelektrarn ne bodo gradili. "Hkrati v medijih spremljamo izjave predstavnikov vlade, ki nas resno skrbijo. Prav tako od njih ne dobimo jasnih odgovorov.", pravijo.Nevladne organizacije in civilne pobude si prizadevajo, da bi vlada čim prej izpolnila zavezo iz koalicijskega sporazuma, v katerega so zapisali ...

ponedeljek, 27. maj 2019 ob 11:09

Rok Bagoroš v Središču ob Dravi prikazal svoje vragolije na motorju

V sklopu 4. mednarodne pozivne dirke starodobnih dirkalnih motociklov Slovenija Classic TT 2019 Središče ob Dravi, ki je potekala minuli konec tedna, je tudi letos nastopil stunt voznik svetovnega slovesa Rok Bagoroš iz Radencev, ki je številnim obiskovalcem prikazal svoje vragolije na motorju. V šovu, ki traja okoli 20 minut, Rok poleg tovarniških motociklov KTM vključuje tudi ogromno atraktivnih in dih jemajočih manevrov, ki si jih je v živo ogledalo že okoli milijon ljudi ...

ponedeljek, 27. maj 2019 ob 10:43

MPZ Glasbene šole Slavka Osterca Ljutomer ponovno dosegel odličen uspeh

Mladinski pevski zbor Glasbene šole Slavka Osterca Ljutomer je ta konec tedna z regijskega tekmovanja mladinskih pevskih zborov v Šentjurju odnesel odlično zlato priznanje.Pevci in pevke se z zborovodkinjo Romano Rek strinjajo, da je za njimi zelo uspešno šolsko leto. Obenem pa so dokaz, da najlepša in najpristnejša umetnost prihaja od ljudi, ki le-to poustvarjajo radi, s srcem in katerim - v tem primeru glasba - predstavlja večen navdih.

ponedeljek, 27. maj 2019 ob 07:44